Hlavní obsah

Povedený výjezd do Ameriky. Synek bodoval na vodě a sehnal i spojku na mustanga

Praha

Spokojený a s taškou o dvacet kilogramů těžší se z dvojice závodů v USA vrátil Ondřej Synek. Organizátoři na zámořské regaty tradičně zvou nejlepší veslaře, a tak skifařský mistr světa stejně jako jeho kolegyně Mirka Knapková nemohli chybět.

Foto: Ivana Roháčková

Ondřej Synek při finále mistrovství světa.

Článek

Nejprve se Synek představil v Bostonu na obří regatě. „Bylo tam za víkend 12 000 závodníků a 400 000 diváků,“ vypráví. V sobotu jel na dvojskifu s dvojnásobným olympijským vítězem Olafem Tuftem z Norska, po penalizaci skončili v poli poražených. V neděli v osmě složené převážně z elitních skifařů zvítězil.

Z Bostonu se přesunul do Philadelphie na Gold Cup. „To byl závod pro čtyři pozvané skifaře na 750 metrů,“ líčil Synek, jenž dojel třetí.

S Drysdalem je tajemný

Na obou závodech se potkal s novozélandským sokem Mahém Drysdalem, s nimiž už během sezóny domlouval možnost představit se na dvojskifu příští sezónu při Světovém poháru. Ohledně dohody byl Synek tajemný. „Námluvy pokračují, ale domluvili jsme se, že až na jaře oznámíme, kde a co pojedeme. Aby to byla pro soupeře rána z čistého nebe,“ vysvětluje.

Odměny za zámořské úspěchy se na Synkově kontě dlouho neohřály. „Koupil jsem si spojku do mustangu,“ hlásil. Zvelebování auta této značky je jeho koníčkem. „Tchán je automechanik, už jsem tam dělal hodně úprav. Baví mě to,“ ujišťuje skifař.

Problém nastal jen s transportem spojky. „Váží asi 20 kilo, přišel jsem na přepážku letiště, že to mám trochu těžší. Borec povídal, že tedy opravdu mám, ale do maximálního limitu jsem se vešel,“ oddechl si.

Reklama

Související témata:
Ford Mustang