Hlavní obsah

Meca uplaval pod dohledem Hlaváčové ze Španělska na Ibizu 110 kilometrů

Španěl David Meca doplaval jako první na světě ze španělské pevniny na ostrov Ibiza. Jednatřicetiletý dobrodruh při svém pokusu pokořil celkem 110 kilometrů a v ledové vodě strávil podle agentury AP dvaadvacet hodin bez přestávky. Při jeho rekordu jej doprovázela česká přemožitelka kanálu La Manche Yvetta Hlaváčová.

Článek

Meca měl na sobě sice tradiční speciální neoprén kvůli nízké teplotě vody kolem 15 stupňů Celsia, i tak se musel vyrovnat s nepříjemnými popáleninami od medúz. Z vody jej vytáhli záchranáři a s podchlazením a poraněným ramenem následně dopravili do nemocnice v San Antoniu na Ibize.

Hlaváčová již před začátkem pokusu ČTK řekla, že pokud Meca na Ibizu doplave, má slíbenou mimo jiné luxusní vilu na břehu moře. Na oplátku by měl českou dálkovou plavkyni doprovázet v létě při přeplavbě průlivu mezi Anglií a Francií, který chce Hlaváčová jako první Češka zdolat oběma směry.

Španělský mistr světa v dálkovém plavání je mezi pokořiteli La Manche držitelem jednoho z nejrychlejších časů, překonal také průliv Gibraltar a doplaval také z proslulé věznice Alcatraz do San Franciska.

Reklama