Hlavní obsah

Skolil Slavii, teď mu hrozí vězení! Ruskem otřásá fotbalový skandál

Moskva/Praha

Minulý týden byl v Rusku za hrdinu poté, co jediným gólem rozhodl utkání Evropské fotbalové ligy mezi Petrohradem a pražskou Slavií. Dnes je v centru pozornosti znovu, ovšem ze zcela jiných důvodů. Útočník Zenitu Alexandr Kokorin a s ním i záložník Krasnodaru Pavel Mamajev podle ruských médií napadli v jedné moskevské kavárně dva vysoce postavené ministerské úředníky, kteří museli být po útoku ošetřeni v nemocnici. Oběma fotbalistům hrozí vězení!

Incident ruských fotbalistů v kavárně

 
Článek

Hráčům a jejich společnosti bylo během pondělní snídaně vytknuto, že jsou příliš hluční. Do výměny názorů se měl zapojit i jeden z ředitelů na ministerstvu průmyslu a obchodu Denis Pak, jenž byl hospitalizován s otřesem mozku a poraněním ruky. Zraněn byl údajně  i další vedoucí pracovník ministerstva Sergej Gajsin.

Kokorin, o něhož projevoval vážný zájem i slavný Manchester United, podle serveru deníku gazeta.ru při ataku dokonce Paka brutálně udeřil židlí. Dokládají to i záběry z bezpečnostních kamer v podniku, na nichž je vidět počínání muže v tmavé mikině s kapucí. Sedmadvacetiletý Kokorin a o tři roky starší Mamajev z kavárny utekli ještě před příjezdem policie.

Ačkoli orgány, které případ vyšetřují, dosud nepotvrdily, že se jedná o slavného hráče, podle médií šlo skutečně o Kokorina. Zaměstnanci kavárny údajně vypověděli, že fotbalisté byli opilí a zřejmě i pod vlivem drog. Jeden z napadených přišel po útoku mimo jiné o zub. Oběma výtečníkům hrozí až pět let odnětí svobody, napsala gazeta.ru.

Hrozí i vyloučení z národního týmu

K incidentu už se vyjádřil i ruský ministr sportu Pavel Kolobkov. „Pokud se potvrdí, že jsou v tom skutečně zapleteni profesionální sportovci, Kokorin a Mamajev, pak se jedná o neakceptovatelné chování, které vrhá stín na celý ruský fotbal. Takoví nemají v reprezentaci místo a zřejmě nikdy mít nebudou," citovala Kolobkova agentura TASS.

Mamajev a Kokorin už popudili fanoušky i své zaměstnavatele bujarým večírkem v Monte Carlu krátce po brzkém vyřazení ruské reprezentace z mistrovství Evropy 2016. Tehdy byli přeřazeni do rezervních týmů Petrohradu a Krasnodaru, navíc dostali vysoké pokuty.

Zatímco moskevská policie je na podrobnosti včetně jmen agresorů skoupá, gazeta.ru už citovala Mamajevovu manželku Alanu, která vyjádřila nad událostí lítost: „Byli opilí, jak jinak objasnit takový zkrat? Je mi hanba. Promiňte, stydím se za něho (svého muže)."

Reklama

Související témata: