Hlavní obsah

AS Řím - Real Madrid 0:2Real vyhrál v Římě, postupuje s ním i Schick v dresu poraženého soupeře

Aktualizováno

Český útočník Patrik Schick s fotbalisty AS Řím slaví postup do osmifinále Ligy mistrů, byť prohrál s Realem 0:2. Místo ve vyřazovací části, kde byla zatím pouze Barcelona, získal také Bayern a dále Ajax, Manchester City, Juventus i Manchester United.

Sestřih utkání LM AS Řím - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Juventus - Valencia

Římanům přinesla postup už výhra Plzně nad CSKA Moskva, a tak italskému celku nevadila ani domácí prohra s Realem. Nezabránil jí ani Schick, který odehrál celé utkání, ale svou velkou šanci zahodil, když ve 34. minutě trefil při dorážce jen brankáře. Poté vybojoval šanci pro Ündera, který zblízka překopl odkrytou branku.

Real toho využil a hned po pauze šel do vedení gólem Balea, který využil chyby domácího obránce Fazia. Druhý gól přidal po hezké kombinaci Vázquez.

Bayern Mnichov se v německé lize trápí, ale v Lize mistrů potvrdil roli favorita skupiny E a výhrou 5:1 nad Benficou Lisaboon si zajistil postup. Po dvou gólech zaznamenali Arjen Robben a Robert Lewandowski. Polský kanonýr se stal teprve sedmým hráčem v historii s 50 vstřelenými góly v Lize mistrů. Na pokoření této hranice mu stačilo 77 utkání. Rychleji to stihli jen Ruud van Nistelrooij (62) a Lionel Messi (66).

Končí naopak Hoffenheim s dalším českým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem po domácí prohře 2:3 se Šachtarem Doněck. Německý celek potřeboval vyhrát, ale už po čtvrthodině prohrával o dva góly. Vzápětí ale snížil hezkým lobem Kramarič a po Kadeřábkově akci do poločasu srovnal Zuber.

Hoffenheim však už vítězný gól nedal i proto, že poslední půlhodinu odehrál v oslabení bez vyloučeného Szalaie po druhé žluté kartě. Zuber pouze trefil břevno. Naopak v nastavení Taison svým druhým gólem udržel Šachtar v boji o postup.

Lyon totiž doma dvakrát neudržel vedení nad Manchesterem City a remizoval 2:2. Šlo už o jeho čtvrtou remízu. V posledním kole tak svede přímý souboj se Šachtarem o postup, když mu díky dvoubodovému náskoku bude stačit neprohrát. Manchester City už má naopak klid stejně jako jeho městský rival United. Ten postupovou výhru 1:0 nad Bernem vybojoval v nastavení gólem Fellainiho.

Fotbalisté Ajaxu porazili 2:0 AEK Atény a postoupili do osmifinále po třinácti letech. O vítězství nizozemského celku rozhodl záložník Dušan Tadič, který oba góly vstřelil po vyloučení domácího útočníka Marka Livaji.

Tadič se poprvé prosadil v 68. minutě z penalty nařízené za Livajovu ruku, za což byl navíc útočník AEK po druhé žluté kartě vyloučen. Početní výhodu využil Ajax o čtyři minuty později, kdy se opět prosadil Tadič. Ajax má po pěti kolech na kontě 11 bodů a nemůže skončit hůř než na druhém místě.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
AEK Atény - Ajax Amsterodam 0:2 (0:0)
Branky: 68. z pen. a 72. Tadič. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ČK: 67. Livaja (AEK).
Bayern Mnichov - Benfica Lisabon 5:1 (3:0)
Branky: 13. a 30. Robben, 36. a 51. Lewandowski, 76. Ribéry - 46. Fernandes. Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Preti (všichni It.).
Skupina F:
Lyon - Manchester City 2:2 (0:0)
Branky: 55. a 81. Cornet - 63. Laporte, 83. Agüero. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.).
Hoffenheim - Šachtar Doněck 2:3 (2:2)
Branky: 17. Kramarič, 40. Zuber - 15. a 90.+3 Taison, 14. Ismaily. Rozhodčí: Kružliak - Somolani, Hancko (všichni SR). ČK: 59. Szalai (Hoffenheim).
Skupina G:
AS Řím - Real Madrid 0:2 (0:0)
Branky: 47. Bale, 59. Vázquez. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.).
AS Řím: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - N'Zonzi (64. Čorič), Cristante - Ünder, Zaniolo (69. Karsdorp), El Shaarawy (22. Kluivert) - Schick. Trenér: Di Francesco.
Real: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Llorente, Modrič (80. Valverde) - Vázquez, Benzema (77. Díaz), Bale (84. Asensio). Trenér: Solari.
CSKA - Plzeň 1:2
Skupina H:
Juventus Turín - Valencie 1:0 (0:0)
Branka: 59. Mandžukič. Rozhodčí: Collum - McGeachie, Stewart (všichni Skot.).
Manchester United - Young Boys Bern 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Fellaini. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.).

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal