Hlavní obsah

Velká pardubická získala titulárního partnera

Pardubice

Velká pardubická bude mít nového titulárního partnera ze soukromé sféry. Představí ho příští týden. ČTK to řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS), který je dočasně pověřený řízením Dostihového spolku. Bližší podrobnosti uvést nemohl. Slavný pardubický dostih ještě loni sponzorovala Česká pojišťovna, po 25 letech ale podporu ukončila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Jan Faltejsek na koni Tzigane Du Berlais oslavuje vítězství ve 128. Velké pardubické.

Článek

"Podařilo se nám sehnat pro Dostihový spolek nového a významného partnera. Bude se jednat o titulárního partnera Velké pardubické," řekl Kvaš.

Letošní rok je pro Dostihový spolek složitý. Od ledna neměl titulárního partnera pro závodiště ani hlavního sponzora Velké pardubické, čímž přišel přibližně o šest milionů korun. Pardubice se proto rozhodly, že jméno města bude v názvu (Pardubické závodiště) a letos dají spolku 250 000 korun bez DPH, příští rok dvojnásobek.

Se ztrátou spojenou se sponzorstvím Velké pardubické pomohla vláda. V červnu rozhodla významný dostih podpořit pěti miliony korun, dostane je prostřednictvím ministerstva zemědělství město Pardubice. Ministerstvo je poskytne formou záštity.

Záštita určuje podmínky, jak město může s penězi naložit. Radnice se podílí na spolupořádání Velké pardubické například údržbou zeleně a přípravou dostihové dráhy. Zahrnout lze i náklady spojené s pořádáním kvalifikací a Velké pardubické, řekl Kvaš.

"Co je důležité, že se teď potýkáme s propadem plateb, které loni přišly od České pojišťovny, Dostihový spolek není v platební neschopnosti. Na konci roku bude záviset, jak dopadne Velká pardubická, kolik se toho podaří zobchodovat s novými partnery," řekl Kvaš.

Více než polovinu akcií Dostihového spolku drží Pardubice, většími akcionáři jsou ještě Richard Benýšek a Jan Kafka. Ve funkci ředitele skončil 10. července Martin Korba. Akcionářům vadilo, že závodiště přišlo o velké sponzory. Nový ředitel Jaroslav Müller nastoupí nejspíš 1. září. Mezitím vede spolek náměstek Kvaš.

Reklama

Související témata: