Hlavní obsah

Totální válka! Hvězdný Neymar si chce vytrucovat přestup

Peking/Praha

Totální válka! Fotbalisté PSG sice vyhráli zápas o francouzský Superpohár, jenže u toho nebyl ani na lavičce hvězdný Brazilec Neymar. Ten ve snaze vrátit se ještě během léta do Barcelony rozpoutal hotové peklo. Naposledy dokonce odmítl mluvit se sportovním ředitelem Pařížanů Leonardem, aby dal najevo zklamání, že se jeho odchod nepřiblížil. Zápas, kde PSG vyhrál nad Rennes 2:1, sledoval Kanárek jen z tribuny.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar chce odejít z PSG.

Článek

Před dvěma lety si Neymar vymodlil odchod z Barcelony do PSG a rozzuření fanoušci Barcy pálili jeho dresy. Nyní ovšem fotbalový Kanárek dělá všechno možné, aby se mohl do katalánského gigantu vrátit. Zkoušel opakovaně vedení Pařížanů naznačit, že po ničem jiném netouží. A když se kluby nedohodly, tak začal s PSG válčit. Pozdě se dostavil na přípravu, teď pro změnu odmítl hovořit se sportovním ředitelem úřadujících francouzských mistrů. A média píší o tom, že je s klubem v „totální válce."

Místo toho, aby se šéfové PSG těšili z první trofeje v sezoně, mají plnou hlavu trucujícího Neymara. S náladovou hvězdou, která nemá nouze o průšvihy a zranění, už prý dosáhly problémy maxima. Brazilec dal klubu najevo, že v Paříži nevidí žádnou budoucnost. A vedení už má také všeho plné zuby. Narůstající nepřátelství ovlivňuje atmosféru v klubu, takže je možné, že nakonec Neymarovi ustoupí. Hráč měl slyšet od sportovního ředitele Leonarda naposledy návrh, aby ještě rok v Paříži vydržel a pak dostane zelenou k odchodu. Jenže hvězda chce pryč okamžitě.

Podle posledních informací médií snížil PSG odstupné za Neymara na 165 milionů liber, ale zároveň dal Barceloně najevo, že nestojí o žádné hráčské náhrady, ale chce peníze v hotovosti. Katalánci nabízeli na začátku léta kromě financí do Paříže kvarteto Ivan Rakitič, Ousmane Dembele, Samuel Umtiti a Philippe Coutinho. Marně. Na tahu je tedy nyní nejspíš Barcelona.

Reklama

Související témata: