Hlavní obsah

Voráček: Předčilo to mé očekávání. Fanoušci si zaslouží, aby se NHL do Česka příští rok vrátila

Praha

Do statistik utkání se sice gólem ani asistencí nezapsal, přesto bylo na hokejovém útočníkovi Jakubu Voráčkovi na první pohled patrné nadšení, že utkání NHL v Praze proti Chicagu dopadlo pro jeho Philadelphii úspěšně. „Byl to úžasný zážitek,“ pochvaloval si po výhře 4:3 před českými fanoušky.

Bylo to tady hlasitější než v Americe. Doufám, že se do Prahy za rok NHL vrátí, pochvaloval si Jakub VoráčekVideo: Sport.cz

 
Článek

Takže po zápase v rodné vlasti panuje úplná spokojenost?

Stoprocentně to celé tady předčilo mé očekávání. Je samozřejmě lepší tady sedět po zisku dvou bodů. Moc jsme si to užili. Nejen zápas, ale i dny před ním. Byla to parádní zkušenost.

Před zápasem jste říkal, že normálně nebýváte nervózní, ale nyní možná budete. Dolehlo to na vás?

Nebyl jsem ani trošku nervózní. Příprava na zápas je vlastně stejná jako v Americe, i ta hala je podobná. Dá se říct, že to pro mě byl další zápas. Ovace před zápasem samozřejmě byly hezký, ale jakmile se vhodilo první buly, soustředil už jsem se jen na zápas.

Potěšilo vás, že fanoušci Flyers měli v hledišti mírnou převahu?

Hlavně jsem rád, že atmosféra jako taková byla dobrá. Bylo to dané i hokejem. Kdyby byl bez šancí, lidé se do toho tolik nedostanou. Moc jsem si to užíval, atmosféra byla hlasitější než na normálním zápase v Americe, což je velice pozitivní. Doufám, že lidi odcházeli domů s dobrým pocitem.

Poslouchají se hezky slova spoluhráčů, že v Praze chtěli vyhrát i kvůli vám?

Těší mě to. Vědí, jak mluvím o České republice, o Praze a naší kultuře. Hodně kluků bylo v Praze poprvé a zjistili, že je to tady paráda. Asi to byl můj poslední zápas v Praze v rámci NHL a moc jsem si ho užil. Jsem za to moc rád.

Nezamrzí trochu, že jste si nepřipsal gól nebo asistenci?

Sice nemám ani bod, ale našli jsme způsob, jak vyhrát. To je důležitější. Góly přišly od jiných a ve finále je úplně jedno, kdo je dal. Hlavní jsou dva body.

Lišil se nějak souboj s Blackhawks oproti těm, které hrajete v zámoří?

Neřekl bych. Nasazení bylo obrovské, spousta šancí, žádný tým nehrál zanďoura. Hrálo se nahoru dolu se spoustou přečíslení. Ten hokej se musel líbit. Doufám, že si to diváci užili. Přeju si, aby se NHL do Česka příští rok vrátila. Diváci by si to za to fandění zasloužili.

Překvapilo vás, jak kvalitní výkon Philadelphia podala?

Myslím, že po naší porážce v přípravě v Lausanne nikdo nečekal, že budeme hrát takhle dobře. Skvěle jsme bruslili, vytvářeli jsme si šance a každá lajna hrála zodpovědně. Jasně, udělali jsme i pár chyb, ale ty přicházejí v každém zápase.

Brali jste cestu do Evropy i jako dobrý teambuilding na začátku sezony?

Určitě. V úterý jsme šli na pivo, každý si to užil. Občas jsou i takové věci důležité, já jsem jejich lehký zastánce. A projevilo se to i v zápase, protože jsme hráli dobře jako tým. Semknuli jsme se a dělali jsme všechno pro to, abychom uhráli dva body. S nimi to bude lepších pět dní do dalšího zápasu.

Reklama