Hlavní obsah

Enrique nebude spolupracovat s Morenem, protože není loajální

Trenér Luis Enrique, který se minulý týden po pěti měsících vrátil ke španělské fotbalové reprezentaci, nebude spolupracovat s Robertem Morenem. Jeho někdejší asistent, který ho ve funkci oficiálně vystřídal v červnu, podle něj není loajální.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenér Luis Enrique, který se minulý týden po pěti měsících vrátil ke španělské fotbalové reprezentaci, nebude spolupracovat s Robertem Morenem.

Článek

Enrique opustil národní tým v březnu kvůli vážné nemoci devítileté dcery. O tři měsíce později ho oficiálně nahradil jeho dosavadní asistent Moreno. Enriqueho dcera Xana zemřela na konci srpna na rakovinu. Moreno mezitím dovedl Španěly na mistrovství Evropy 2020.

"Pouze já jsem zodpovědný za to, že Roberto Moreno není součástí mého realizačního týmu," řekl na tiskové konferenci Enrique. Za rozkol podle něj může jejich schůzka z 12. září. "Zastavil se u mě doma. Bylo to jedinkrát, co jsem s ním mluvil. Řekl mi, že by rád vedl mužstvo na Euru, a pak, když budu chtít, že bude zase mým asistentem. Vím, že tvrdě pracoval na tom, aby se stal hlavním trenérem, a že je ambiciózní, ale pro mě je to neloajálnost. Nikdy bych nic takového neudělal a nikoho takového s podobnými vlastnostmi ve svém týmu nechci," prohlásil Enrique.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Gerard Moreno dává druhý gól Španělska v kvalifikačním zápase proti Rumunsku

"Chápu jeho postoj, ale nesouhlasím s ním a řekl jsem mu, že ho za asistenta nechci a že to tak silně cítím. Ambice vám mají dodat odvahu, ale přehnané ambice jsou minusem, ne výhodou," konstatoval někdejší hráč Realu Madrid a Barcelony.

Moreno mu dělal asistenta nejprve v B-týmu Barcelony a poté v AS Řím, Celtě Vigo, Barceloně, znovu ve Vigu a posléze od loňského července v národním týmu.

O návratu k reprezentaci měl Enrique jasno. "Nebyl to pro mě dobrý rok, ale chci se dívat dopředu a splatit důvěru, kterou do mě lidé vložili," uvedl Enrique.

Reklama

Související témata: