Hlavní obsah

Dusno v Arsenalu! Po dalším fiasku se spílá kouči. Ten šokoval slovy o zlepšení

Mohli alespoň částečně uklidnit situaci, ale fotbalisté Arsenalu nakonec jen zasadili další ránu do sebevědomí a uvadajícího renomé slavného klubu. Kanonýři doma ztratili dobře rozehraný duel Evropské ligy s Frankfurtem a fanoušci po porážce 1:2 žádali hlavu kouče Unaie Emeryho, který po utkání šokoval slovy o tom, že vidí ve hře svého týmu zlepšení.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kouč Arsenalu Unai Emery po porážce s Frankfurtem.

Článek

Arsenal už sedm zápasů ve všech soutěžích marně čeká na vítězství. Na něco takového nebyl za éry Arséna Wengera vůbec zvyklý, protože takto ponurou série zažil naposledy v roce 1992.

V Premier League zatím vyhrál jen čtyři zápasy ze třinácti a na elitní čtyřku ztrácí už osm bodů. Na první Liverpool dokonce devatenáct.

Trochu optimismu mohl dát fanouškům alespoň čtvrteční zápas Evropské ligy. Londýňané po první půli vedli díky trefě Pierre-Emericka Aubameyanga, Obrat ale zařídil dvěma góly Daichi Kamada a všechny tři body si nakonec odvezl Frankfurt.

„Dnes jsme se zlepšili. Zápas jsme odehráli dobře, ztratili jsme kontrolu jen na patnáct minut," překvapil slovy chvály Emery, jenž je podle britských sázkových kanceláří hodně žhavým adeptem na vyhazov.

„Vedli jsme 1:0 a měli šance dát další gól. Oni pak ale vyvinuli tlak, z něhož dali dva góly. Poslední dvacetiminutovku jsme pak bojovali o to, abychom dosáhli na postupový výsledek. Myslím, že jsme si zasloužili víc," pokračoval kouč.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Arsenalu Granit Xhaka po porážce s Frankfurtem.

Jeho tým navzdory porážce zůstává v čele skupiny F, a pokud neprohraje výrazným rozdílem v závěrečném duelu s Lutychem, půjde ze skupiny dál. To je ale pro fanoušky zvyklé na prvotřídní fotbal a atakování nejvyšších příček zoufale málo.

Těžce zkoušení příznivci Gunners nakonec vzali na milost i bývalého kapitána Granita Xhaku, jenž je při utkání s Crystal Palace, eufemisticky řečeno, poslal do háje. Proti Frankfurtu se dočkal návratu do týmu a fanoušci jej přijali s potleskem.

Švýcar je ale těsně po utkání opět stihl naštvat, když se po porážce s úsměvem na rtech objímal s hráči soupeře, jako by se ho těžká krize týmu vůbec netýkala.

„Hrál dobře, hodně pomohl týmu," hodnotil jeho počínání Emery. Sám se alespoň podle svých slov hrozícím koncem angažmá nezabývá. „Dnes jsme promarnili dobrou příležitost. Přemýšlím jen o tomto utkání a o tom následujícím," uvedl.

Reklama

Související témata: