Hlavní obsah

Bronzová Davidová zařídila českou biatlonovou radost

Östersund

Markéta Davidová začala biatlonovou sezonu parádně. Při nedělním sprintu Světového poháru žen na 7,5 km obsadila díky čtvrtému nejrychlejšímu běžeckému času a čisté střelbě bronzovou třetí příčku a dostala se v pouhých 22 letech už popáté mezi individuální vítěze v seriálu.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Markéta Davidová (vpravo) na stupních po sprintu v Östersundu. Nestačila jen na Italku Dorotheu Wiererovou (uprostřed) a Norku Marte Olsbuovou Röiselandovou.

Článek

„Ke konci to bylo na trati pro mě hodně těžké, trochu jsem se uhnala. Prožila jsem si i těžké chvíle při střelbě vstoje, kde podložka pod lyžemi dost klouzala. Nedělala bych z toho předčasné závěry, ale byla bych ráda, kdyby mě střelba takhle podržela celou zimu," vykládala pro Českou televizi Davidová.

Před ní skončily v neděli na severu pod světly jen obhájkyně křištálového glóbu Italka Wiererová, která prvenstvím navázala na italský triumf ve smíšené štafetě, a pak v běhu nejrychlejší Norka Röiselandová. „Před startem jsem si říkala, že každé umístění do desítky pro mě bude pořád boží. Jsem hlavně spokojená s čistou střelbou," mínila Davidová.

Z kvinteta českých reprezentantek dosáhly na body také devatenáctá Eva Kristejn Puskarčíková. „Jelo se mi na lyžích dobře, sil na trati jsem měla dost. Moc mi pomohlo, že jsem se část závodu vyvezla s Makulou. O to víc zamrzí dvě jedničky na každé střelecké položce," říkala v létě provdaná biatlonistka.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Markéta Davidová v akci během sprintu v Östersundu.

„Mohly bychom takhle spolu jezdit častěji," prohodila Davidová, jež právě s Kristejn Puskarčíkovou bydlí na hotelovém pokoji. Třicátá skončila Lucie Charvátová, která sice musela třikrát kroužit po trestném kole, ale běžecky patřila mezi absolutní elitu.

Světový pohár biatlonistek v Östersundu - 7,5 km žen
1. Wiererová (Itálie) 19:48,5 (1)
2. Röiselandová (Norsko) +8,6 (2)
3. Davidová (ČR) +11,9 (0)
4. Preussová (Německo) +19,2 (0)
5. Perssonová (Švédsko) +21,6 (1)
6. Herrmannová (Německo) +22,1 (1)
...
19. Kristejn Puskarčíková (ČR) +59,7 (2)
30. Charvátová (ČR) +1:20,6 (3)
45. Vítková (ČR) +1:42,1 (1)
65. Jislová (ČR) +2:22,9 (2)

Reklama

Související témata: