Hlavní obsah

Pardubice - Brno 6:2Dynamo jede! Po Spartě si podalo dalšího favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Lev 0 : 1
11. Tybor 1 : 1
25. Kindl 2 : 1
28. Tybor 3 : 1
32. Látal 4 : 1
36. Orsava 4 : 2
41. Kousal 5 : 2
57. Tybor 6 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté posledních Pardubic porazili ve 26. kole extraligy Kometu Brno 6:2 a teprve podruhé v sezoně vyhráli dva zápasy za sebou. Navázali na sobotní rovněž domácí vítězství nad vedoucí Spartou 4:3. Proti Brnu zazářil první útok Dynama - Robert Kousal zaznamenal pět kanadských bodů za gól a čtyři asistence, Radoslav Tybor nastřílel hattrick.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jan Mandát, Juraj Mikuš, Robert Kousal a Radoslav Tybor z Pardubic oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí začali svůj druhý zápas ve dvou dnech dobře a dvě možnosti během jednoho střídání zahodil Vlach. Do vedení tak šlo Brno, když Plekancovo nahození od mantinelu tečoval mimo Kacetlův dosah Lev. Dynamo dokázalo rychle srovnat. Ivan ani Kusý neuspěli, ale pak Kousal dlouhým pasem nastartoval Tybora a ten zakončil přesně pod horní tyč. Další šanci nezužitkoval Poulíček.

Domácí hráči si ofenzivní nadšení přenesli i do druhé části a během sedmi minut odskočili soupeři na rozdíl tří branek. Ve 24. minutě vyrazil Vejmelka nahození jen ke Kindlovi, který pohotově dorážel. Za tři minuty Kousal při přečíslení přenechal puk Tyborovi a ten neomylně zavěsil svůj druhý gól v utkání. I u čtvrté branky Dynama byl první útok, když Kousal kroužil třetinou a pak přízemní střelou vyzval k teči skórujícího Látala.

Hokejisté Komety byli viditelně otřesení, ale do konce druhé části se ještě dokázali vzchopit. Pomohl jim k tomu kontaktní gól Orsavy, který našlápl na levém křídle a poté zakončil přesně do horního rohu branky. Druhá pauza mohla být pro hosty ještě příjemnější, jenže Kucsera na moment dezorientovaného Kacetla neprostřelil. Gólman Pardubic chvíli před sirénou sebral radost i Plekancovi.

Třetí část začalo Dynamo v přesile a po 33 vteřinách snadnou dorážkou zařídil pátý gól Kousal, pro něhož to byl čtvrtý bod v zápase. Brno mohlo rychle snížit, jenže Plekanec promarnil trestné střílení a nehlídaný Svačina zakončil jen do Kacetlova betonu. Pojistku mohl na druhé straně přidat Vlach, ale mířil vedle.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Ondřej Machala z Pardubic, Pavel Jenyš a Lukáš Kucsera z Brna a Denis Kindl z Pardubic.

V 57. minutě při hře čtyři na čtyři po Kousalově přihrávce završil Tybor hattrick. Kometa v závěru dostala k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, kterou ještě vylepšila odvoláním brankáře, ale ani jedna ze čtyř střel z hokejek Holíka a Zaťoviče si cestu do branky nenašla.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Tybor (R. Kousal), 25. D. Kindl (J. Mikuš, Harju), 28. Tybor (R. Kousal), 32. M. Látal (R. Kousal, J. Kolář), 41. R. Kousal (J. Kolář, Kusý), 57. Tybor (R. Kousal) - 7. Lev (Plekanec, J. Hruška), 36. Orsava. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:5, navíc T. Voráček (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8017.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, T. Voráček, J. Kolář, Ivan, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, Harju, Machala - M. Látal, Roman Vlach, Kusý - Poulíček, Pochobradský, M. Beran - Matýs. Trenéři: Bělohlav a Janecký.
Brno: Vejmelka (32. Klimeš) - O. Němec, Bartejs, Pyrochta, Glover, Svozil, Gulaši, Malec - J. Hruška, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Plášek ml. - Svačina, Lev, Orsava - Kucsera, Kusko, Jenyš. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata: