Hlavní obsah

Sparta podruhé v řadě padla! Pardubice zdolaly dalšího giganta, Kladnu se nevedlo

Praha
Aktualizováno

Řadu zajímavých duelů přineslo 26. extraligové kolo. Svůj zápas již má za sebou Třinec, který si doma poradil s Plzní 5:2. Výhru 4:1 nad Kladnem slaví i Litvínov. Po šesti porážkách v řadě slaví i Vítkovice, které zvítězily na ledě Hradce 2:0. Druhou porážku v řadě si připsala vedoucí Sparta, která doma nestačila na Olomouc a podlehla 1:2. Tři body za výhru 6:3 v Boleslavi si připisuje i Zlín. Uspěly i Karlovy Vary, které porazily Liberec 3:2 po nájezdech. Pardubice si po sobotní výhře nad Spartou připsaly další cenný skalp, když porazily Kometu Brno 6:2.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský a Matúš Sukeľ ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Do utkání vstoupili lépe plzeňští hokejisté, kteří se dostali do vedení již ve 3. minutě, když se prosadil Matyáš Kantner. Třinečtí však přišli s bleskovou odpovědí, když o tři minuty později vyrovnal z přesilové hry Michal Kovařčík. Stejná herní situace a stejný střelec. Třiadvacetiletý útočník Ocelářů se postaral i o druhý gól domácích, když je ve 24. minutě poslal poprvé v zápase do vedení. Definitivní jistotu daly Ocelářům branky Stránského a Martynka ve třetí třetině. Hosté ještě díky Mertlovi vykřesali aspoň teoretickou naději, o tu však přišli v power play, když na konečných 5:2 uzavřel střelou do prázdné branky Dravecký.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Děsivá pětiminutovka Kladna

Až do 47. minuty čekali fanoušci v Litvínově na první gól. Ovšem pak to stálo za to. Verva po Jarůškově brance nastřílela Kladnu během pěti minut další tři góly, o které se postarali Petružálek, znovu Jarůšek a Myšák a rozhodla o osudu utkání. Hosté, hrající bez zraněného Jaromíra Jágra, se ze šoku neprobrali. O aspoň čestný úspěch se tak postaral 75 sekund před koncem O´Donnell, který upravil na konečných 1:4.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Jaroslav Janus, Lukáš Doudera z Litvínova a Jakub Strnad z Kladna.

Vítkovice zlomily černou sérii

Až do 47. minuty čekali fanoušci v Hradci na první branku utkání. A k smutku většiny z nich padla za Mazancova záda. Postaral se o ni Rastislav Dej a zajistil trápícím se Vítkovicím vedení 1:0. Sérii šesti porážek v řadě hosté definitivně ukončili po trefě Veselého při power play domácích a slaví tak důležité vítězství 2:0. Čisté konto si připsal Miroslav Svoboda.

Sparta nestačila na Olomouc

Jako první si vzali v pražské O2 areně slovo podceňovaní hosté, které poslal v 8. minutě do vedení Olesz. Sparťané našli odpověď ještě do konce úvodní části, kdy Lukáše překonal 80 sekund před koncem Košťálek. Poslední slovo však opět patřilo hostům. V 49. minutě prostřelil Machovského Kolouch a zvýšil na 2:1 pro Kohouty. Domácí se již na odpověď nezmohli a připsali si druhou porážku v řadě.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

První gól Sparty za zády olomouckého brankáře Jana Lukáše, stav utkání 1:1.

Divoká první třetina a vítězství Zlína

3:4. To není konečný výsledek zápasu, ale stav po první třetině utkání mezi Boleslaví a Zlínem. Hosté šli díky Šlahařovi do vedení, domácí po trefě Bičevskise vyrovnali, Berani znovu po brankách Gardy a Fořta odskočili na 3:1. Bruslaři díky dvěma využitým přesilovkám v podání Šťastného a Stránského opět vyrovnávají. V 11. minutě zápasu tak na ukazateli skóre svítil stěží uvěřitelný stav 3:3. A to stále nebyl konec úvodní třetiny. V 19. minutě zajistil hostům jednobrankový náskok po více než výživné úvodní dvacetiminutovce opět Šlahař. Další branky padaly až v závěrečné části a postarali se o ně výhradně hosté. Kubiš a v power play domácích Claireaux uzavřeli konečné skóre na 6:3 pro Zlín.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Stránský z Mladé Boleslavi dává třetí gól, vpravo je brankář Zlína Libor Kašík.

Vary ukončily jízdu Liberce

Pořádný šok znamenala pro rozjetý Liberec první třetina v Karlových Varech. Ta totiž patřila domácí Energii, která po brankách Fleka a Koblasy vedla po dvaceti minutách 2:0. Proč se Liberec vyhřívá na čelních pozicích poznali domácí v závěrečné části. Na jednobrankový rozdíl snížil Filippi a 38 sekund před závěrečnou sirénou poslal zápas do prodloužení Birner. Vary však přeci jen mohly slavit výhru, když v nájezdech překonaly Hrachovinu Koblasa, Gríger a Rachůnek, za hosty se trefil jen Filippi.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Michal Birner z Liberce, Ondřej Šafář z Karlových Varů, Dalimil Mikyska z Karlových Varů.

Pardubice zdolaly i Kometu

Nažhavené Pardubice zchladil v 7. minutě Lev, který poslal Kometu do vedení. Perníkáři ještě do konce úvodní třetiny díky Tyborovi vyrovnali. Hlavní úder si však nechali do prostřední části, kdy po brankách Kindla, znovu Tybora a Látala odskočili na tříbrankový rozdíl. Hosty vrátil do hry Orsava, který uzavřel skóre po 40 minutách na 4:2 pro Dynamo.

Klíčová branka padla hned v první minutě závěrečné části, když se po 33 sekundách prosadil z přesilové hry Kousal a zvýšil na 5:2. Parádní večer prožil Rostislav Tybor, který v 57. završil hattrick a uzavře skóre na konečných 6:2.

26. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Plzeň 5:2
Branky: 6. a 25. Kovařčík, 45. Stránský, 54. Martynek, 59. Dravecký  - 3. Kantner, 56. Mertl
Litvínov - Kladno 4:1
Branky: 47. Jarůšek, 49. Petružálek, 49. Jánský, 51. Myšák - 59. O´Donnell
Mladá Boleslav - Zlín 3:6
Branky: 4. Bičevskis, 8. Šťastný, 11. Stránský - 4. Šlahař, 6. Gazda, 7. Fořt, 19. Šlahař, 55. Kubiš, 58. Claireaux
Hradec Králové - Vítkovice 0:2
Branky: 47. Dej, 60. Veselý
Sparta - Olomouc 1:2
Branky: 19. Košťálek - 8. Olesz, 49. Kolouch
Karlovy Vary - Liberec 3:2
Branky: Flek, 10. Koblasa, roz. náj. Gríger - 54. Filippi, 60. Birner
Pardubice - Brno 6:2
Branky: 11., 28. a 57. Tybor, 25. Kindl, 28. Tybor, 41. Kousal - 7. Lev, 36. Orsava

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články