Hlavní obsah

Slováci vyfasovali další debakl! Kanada po ostudě s Rusy vyhrála

roj, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Kanadští hokejisté se na MS do 20 let rychle oklepali z debaklu proti Rusku a v neděli zdolali Němce 4:1. Z posledního místa v "české" skupině B se rázem vyšvihli na druhé. Ve skupině A pokračují ve vítězné jízdě Švédové, kteří deklasovali Kazachstán 6:2. Slováci schytali další debkal, tentokrát 2:7 od Švýcarů, a do čtvrtfinále tak půjdou ze čtvrtého místa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Kanady se radují z prvního gólu, který v utkání s Německem vstřelil Nolan Foote (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Němci, kteří v sobotu zdolali českou reprezentaci 4:3, drželi nerozhodný stav s Kanadou do 12. minuty, kdy se prosadil po střele Kevina Bahla z dorážky Nolan Foote. V čase 32:24 zvýšil náskok favorita střelou z levého kruhu Liam Foudy a za 97 sekund upravil tvrdou ránou obránce Calle Addison na 3:0.

Němci se dočkali snížení 67 vteřin před koncem, v přesilové hře pěti proti třem skóroval Yannik Valenti. Při následné power play týmu kouče Tobiase Abstreitera dovršil výsledek do prázdné německé branky Ty Dellandrea.

Švédové se proti jistému účastníkovi boje o udržení Kazachstánu ujali vedení v 16. minutě díky brance Samuela Fagema. Ten se na začátku druhé části při vyloučení Ruslana Djomina prosadil znovu a pátým gólem na turnaji zvýšil na 2:0.

V polovině utkání vedli Seveřani díky brankám Linuse Öberga, Nilse Höglandera a Jonatana Berggrena už o pět branek. Pouze Öbergův gól nepadl v početní výhodě a Švédové potrestali v druhém dějství všechna tři vyloučení Kazachů. Ti v 32. minutě díky Olegovi Bojkovi snížili.

V závěrečné části upravil na 6:1 Lucas Raymond a poslední slovo měl na druhé straně Maxim Musorov, který dal čtvrtý gól na šampionátu.

Švýcaři rozhodli proti Slovensku už v první třetině, kterou vyhráli 3:0 díky dvěma brankám Giliana Kohlera a jednomu gólu Valentina Nussbaumera. Na 4:0 zvýšil Simon Knak a na snížení Martina Faška-Rudáše odpověděl ještě před druhou pauzou Sandro Schmid.

V 47. minutě zkorigoval stav Róbert Džugan, ale vítězství Švýcarska ještě zvýraznili Mika Henauer a Matthew Verboon.

MS hokejistů do 20 let v Ostravě a Třinci:
Skupina A
Kazachstán - Švédsko 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Bojko, 54. Musorov (Gajtamirov) - 16. Fagemo (Höglander, Sandin), 23. Fagemo (Sandin, Lundkvist), 25. Öberg (Nässén), 28. Höglander (Pašič), 31. Berggren (Holtz, Pašič), 52. Raymond (Henriksson, Lundkvist). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Hejduk (ČR) - Bowles (USA), Synek (SR). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:3. Diváci: 2375.
Slovensko - Švýcarsko 2:7
Branky a nahrávky: 39. Faško-Rudáš (Okuliar), 47. Džugan (Čajkovič, Mudrák) - 8. Kohler (Berni, Nussbaumer), 11. Kohler (Nussbaumer, Moser), 15. Nussbaumer (Verboon), 34. Knak (Jobin), 40. S. Schmid (Aebischer), 51. Henauer (Nussbaumer, Moser), 53. Verboon (Kohler). Rozhodčí: Campbell (Kan.), Pešina (ČR) - Lederer (ČR), Merten (Něm.). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V olabení: 1:0. Diváci: 4915.
Skupina B
Německo - Kanada 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Valenti (Stützle, Schütz) - 12. Foote (Bahl), 33. Foudy (Dellandrea, McIsaac), 35. Addison (Foote, Cozens), 60. Dellandrea (Foote, McIsaac). Rozhodčí: MacFarlane (USA), Morozov (Rus.) - Hägerström (Švéd.), Šalagin (Rus.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6102.

Reklama