Hlavní obsah

Skandální chování! Siniaková nepodala ruku rozhodčímu, na kurtu si poplakala

V listopadu roku 2018 tleskala Kateřině Siniakové po jejím heroickém výkonu ve Fed Cupu proti Američankám vyprodaná O2 arena a na českou tenistku se ze všech stran hrnula slova chvály. Od té doby však může rodačka z Hradce Králové na své singlové úspěchy jen vzpomínat. A její extempore v prvním kole Australian Open proti Petře Kvitové její uvadající slávu určitě nepozvedne.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Kateřina Siniaková se rozloučila se soutěží v singlu na Australian Open velice záhy.

Článek
Fotogalerie

Když los prvního kola Australian Open svedl do vzájemného souboje Petru Kvitovou a Kateřinu Siniakovou, bylo o favoritce utkání jasno. Zatímco tenistka z Fulneku se může pyšnit nejen vyrovnanými výkony a příslušností k absolutní světové elitě, její soupeřka prochází již přes rok, pokud se dvouher týká, krizí.

Že však proti své krajance uhraje jeden jediný game a za 51 minut půjde z kurtu s ostudou, to čekal málokdo. Třiadvacetiletá tenistka získala svou jedinou hru hned v úvodním gamu, od té doby však jen přihlížela smršti dvanácti vyhraných gamů v řadě své soupeřky.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Petra Kvitová zdraví diváky po vítězném utkání s krajankou Kateřinou Siniakovou.

Zatímco v prvním setu se Siniaková s mizerně vyvíjejícím zápasem vypořádala ještě se ctí, ve druhém už toho na ni bylo moc. Za stavu 0:3 schovala při střídání stran hlavu pod ručník a zarudlé oči svědčily o tom, že nemá k slzám daleko.

Ty už neudržela v momentě, kdy na světelné tabuli svítil stav 1:6, 0:5 a 15:30. Když publikum ocenilo vítězný úder Siniakové velkým potleskem ve snaze hradeckou rodačku povzbudit, slzy zmaru už neudržela. "Protože to bylo úplně trapný. Já jsem nechtěla (plakat), ale to bylo úplně hrozný," vysvětlila později pro iDNES.cz, Radiožurnál a Tenisový svět.

Ani podpora fanoušků ale nepomohla. Česká fedcupová šampionka vzápětí utkání za 51 minut ztratila po drtivé porážce 1:6, 0:6. Hlavní extempore však předvedla vzápětí. Zatímco Kvitové ještě u sítě ruku podala, hlavního rozhodčího zcela nepochopitelně obešla obloukem.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Petra Kvitová přijímá gratulace k postupu na grandslamovém Australian Open od krajanky Kateřiny Siniakové.

Co bývalou deblovou světovou jedničku k onomu gestu vedlo, ví jen ona. Během zápasu veškeré těsné míče vyřešilo Jestřábí oko, jiný sporný moment se v utkání, který by vedl k její reakci, neobjevil.

Reklama