Hlavní obsah

Baník generálku nezvládl. Liberec v Turecku uspěl, Příbram ustála divočinu

Side
Aktualizováno

S generálkou na jaro si pospíšili. Fotbalisté Baníku Ostrava v posledním utkání na soustředění na Maltě podlehli norskému Stabaeku 0:2. Liberec v Turecku porazil ukrajinský klub FK Desna Černihiv 2:1. Příbram pak v Turecku remizovala s ruskou Tulou 1:1, přestože dohrávala bez dvou vyloučených.

Foto: Právo/Jiří Tomaškovič

Roman Potočný nastupuje před odjezdem na úvodní trénink po přestupu z Liberce do Baníku.

Článek

Stabaek, osmý celek norské nejvyšší soutěže v uplynulém roce, byl posledním soupeřem Baníku v rámci herního soustředění na Maltě. A také posledním soupeřem, s nímž si Baník zahrál před prvním ligovým utkáním na Slovácku. Šlo tedy o generálku. Hrát se bude v úterý od 15 hodin na maltském národním stadionu.

Za Baník už nastoupil také novic Potočný. Ani posila z Liberce se ovšem do listiny střelců nezapsala, ostravský tým prohrál 0:2. "Zbytečná prohra. Dostaneme po nesmyslné chybě gól asi po dvaceti sekundách a od toho se zápas odvíjel. Pak jsme hru srovnali a dostali pod kontrolu, ve druhé půli Potočný trefil tyč, byly tam i další šance. Bohužel ve finále jsme zatím slabí a to musíme zlepšit," hodnotí trenér Luboš Kozel.

Liberec proti čtvrtému týmu ukrajinské ligy nasadil velmi mladou sestavu s věkovým průměrem 23 let a nevedla si špatně. Slovan sice prohrával, ale poté Imad Rondič ještě v prvním poločase vstřelil dva góly a zajistil výhru.

Liberec v zimě ztratil ofenzivní tahouny Potočného, Musu a Oscara, bez nichž si bude muset poradit. Tentokrát korunoval úsilí omlazeného týmu Bosňan, který v lednu přestoupil ze Slavie.

Divoký duel v Turecku sehrála Příbram. S šestým celkem ruské ligy prohrávala, navíc těsně před přestávkou přišla o vyloučeného Cmiljanoviče a po ní musel do sprch také Soldát. I bez dvou hříšníků nakonec dokázal Nový vyrovnat.

Přípravná fotbalová utkání:
V Turecku: Slovan Liberec - Desna Černihiv 2:1 (2:1)
Branky: 17. a 37. Rondič - 7. Kalitvincev.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Alibekov (11. Karafiát), Mara - Hromada (61. Beran), Michal - Koscelník (61. Pešek), Baluta, Hybš (61. Malinský) - Rondič (68. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Na Maltě: Baník Ostrava - Stabaek 0:2 (0:1)
Branky: 1. Brynhildsen, 63. z pen. Bohinen.
Baník: Laštůvka - Fillo (68. Jánoš), Pokorný (68. Stronati), Svozil (68. Procházka), Holzer (68. Fleišman) - Kuzmanovič (68. Jirásek), Hrubý (68. Buchta), Kaloč, Reiter (46. De Azevedo) - Potočný, Smola (32. Šašinka). Trenér: Kozel.
V Turecku: 1.FK Příbram - Arsenal Tula 1:1 (0:1)
Branky: 73. Nový - 38. Lomovickij.
Příbram: Vantruba - Pazdera, Kvída, Kleščík, Cmiljanovič (40. Nový) - Voltr (85. Budínský), Soldát (65. Dramé), Rezek, Sehit (46. Kříž), Díl (46. Polidar) - Slepička (60. Šašinka). Trenér: Nádvorník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články