Hlavní obsah

Věřím, že mám tým bojovníků a ne herců, říká před startem jara karvinský kouč Jarábek

Karviná

Osm utkání odehráli v zimní přípravě fotbalisté Karviné. A čtyřikrát nevstřelili gól. Problém, který Slezany provázel celým podzimem, tak přetrvává. I posílení přišlo především do defenzivy.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Karviné Juraj Jarábek.

Článek

Velké zkušenosti získala Karviná v podobě čtyřnásobného ligového mistra s Plzní Petra Bolka do branky, své už má v lize odehráno i stoper Martin Šindelář, který přišel na půlroční hostování z Baníku Ostrava.

„Obrana vypadá dobře, tam problém nebude. S útočnou fází se pereme delší dobu. Bohužel nám to tam zatím nepadá. Neustále budeme na zakončení v tréninku pracovat a věřit, že se to se začátkem jarní části zlepší. Bez dobré obrany se nedá vyhrávat. Pokusíme se hrát na nulu a budeme se snažit nějaký gól dát," řekl trenér MFK Karviná Juraj Jarábek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Martin Šindelář v dresu Karviné.

Slovenský kouč, který v průběhu podzimu nahradil odvolaného Františka Straku, se po podzimu rozloučil se stoperem Pavlem Dreksou, jenž zamířil do druholigového Brna, brankářem Liborem Hrdličkou (Petržalka), Jánem Krivákem (Škendija) a Jakubem Šašinkou (Příbram). Do nedalekého Třince přestoupili nepříliš vytěžovaní Tomáš Weber a Erik Puchel.

O karvinskou ofenzívu by se společně Michalem Petráněm mohl starat nigerijský útočník Abdulrahman Taiwo, který bude v Karviné hostovat z Dunajské Stredy.

„Je to zajímavý typ. Dravý, rychlostní hráč. Má potenciál, ještě se ale potřebuje sžít s mužstvem. Jsem s ním spokojený," uvedl Jarábek, jenž v generálce proti Olomouci (0:0) zkoušel na hrotu Vukadina Vukadinoviče.

Foto: MFK Karviná

Eduardo Gonzaga Mendes Santos a Jean Mangabeira da Silva budou definitivně v jarní části oblékat dres MFK Karviná.

„Hrál to ve Zlíně, něco jsme zkoušeli. Hledáme, spekulujeme," potvrdil Jarábek, že právě se složením útoku má před sobotní jarní ligovou premiérou největší starosti. „Jinak mám o sestavě asi z devadesáti procent jasno," řekl před jarní premiérou v sobotu proti Zlínu (14:30) Jarábek.

MFK Karviná
Odchody:
Pavel Dreksa (Zbrojovka Brno)
Libor Hrdlička (hostování Petržalka)
Erik Puchel, Tomáš Weber (oba Třinec)
Ján Krivák (Škendija) a Jakub Šašinka (konec hostování z Baníku Ostrava).
Příchody:
Petr Bolek (Trnava)
Eduardo Santos a Jean Mangabeira (oba Capivarino)
Martin Šindelář (hostování z Baníku Ostrava)
Abdulrahman Taiwo (hostování z Dunajské Stredy)
Daniel Stropek (návrat z hostování v Sokolově)
Muhamed Tijani (hostování z Baníku Ostrava)
Filip Kubala (hostování ze Slovácka)

Reklama

Související témata: