Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Pardubice 1:1Pikantní bitva v Ďolíčku vítěze nepoznala. Pardubice znovu zachránil mladík Huf

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Necid 1 : 0
63. Huf 1 : 1
Záznam online reportáže

Souboj fotbalistů pražských Bohemians a Pardubic, kteří jsou v této sezoně v Ďolíčku doma, skončilo smírně 1:1. Východočeši, kterým Klokani poskytli u Botiče po postupu do ligy azyl, prohrávali v sobotním duelu desátého kola po trefě Necida. Konečnou podobu výsledku ale stanovil po změně stran střídající Huf, jenž skóroval potřetí v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jan Prosek z Pardubic a Till Schumacher z Bohemians.

Článek

Na lavičku zelenobílých se vrátil trenér Klusáček, který v předchozím duelu na půdě Českých Budějovic covidu-19 chyběl. A se startem mohl být rozhodně spokojený.

Do osudu utkání promluvila už sedmá minuta a autové vhazování na polovině Bohemians. Po jeho provedení přilétl dlouhý balon až k Pulkrabovi, jenž z pravé strany pláchl do šestnáctky, naservíroval míč na nohu Necida, který pohodlně do prázdné brány slavil první gól po svém návratu do české ligy.

Klokany, kteří postrádali v sestavě Vacka, posadil vedoucí zásah na koně. Po rohovém kopu byl blízko pojistce Hůlka, hlavou ale přestřelil. Dopředu je znovu hnalo i pár desítek fanoušků, kteří na žebřících nebo štaflích povzbuzovali za zdmi stadionu. Jenže další gólové radosti se v první půli nedočkali, přestože k ní neměli daleko. Novák předložil od brankové čáry míč k Necidovi, jehož střelu ovšem kryl Boháč. Hosté vážněji zahrozili jen jednou, když po centru zleva hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Prosek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians slaví svůj gól proti Pardubicím.

Jenže po přestávce se obraz hry změnil. Východočeši, kterým se vrátil do sestavy Surzyn, vydatně přidali na aktivitě. Solil z otočky pálil slabě a ránu střídajícího Ewertona lapil debutant Kouba. Největší šance si ale vypracoval Huf, jenž ve 33. minutě nahradil zraněného matadora Černého. Nejprve selhal v tutovce po elegantním uvolnění Hlavatého, po přesné patičce se zjevil sám před brankářem, jenže minul tři tyče. Vzápětí si ovšem spravil chuť. Od Hlavatého obdržel další krásný pas a levačkou po zemi tentokrát na Koubu v bráně už vyzrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Jiří Krejčí.

Pardubice pokračovaly v tlaku, v 70. minutě jim ale řádně zatrnulo. Nečas ve velké příležitosti volil místo střely přihrávku na nabíhajícího Vaníčka, který nezasáhl míč podle představ a z pokračující akce ještě Necid dělovkou trefil jen Boháče. Obě mužstva lačnila po výhře, jenže další branky už ve Vršovicích nepadly.

10. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 1:1 (1:0)
Branky: 7. Necid - 63. Huf. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Batík - Berka (video). ŽK: Köstl, Necid, Hronek (všichni Bohemians). Bez diváků.
Bohemians: Kouba - Köstl, Krch, Vondra - Hronek (82. Keita), Květ (68. Jindřišek), Novák (56. Nečas), Hůlka, Schumacher (82. Hašek) - Necid, Pulkrab (56. Vaníček). Trenér: Klusáček.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler, Hlavatý (86. Čihák), Solil (90.+1 Cadu), Pfeifer (46. Ewerton) - Černý (33. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: