Hlavní obsah

Brno - Budějovice 1:3Budějovice udržely venkovní neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Brandner 0 : 1
16. Brandner 0 : 2
53. Růsek 1 : 2
90. Čavoš 1 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v 10. kolo první fotbalové ligy v Brně nad Zbrojovkou 3:1. Dvě branky dal v úvodu zápasu Patrik Brandner, za domácí snižoval po přestávce Antonín Růsek. Výhru Jihočechů pojistil v nastaveném čase kapitán Patrik Čavoš.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Mick van Buren z Českých Budějovic a Peter Štepanovský z Brna.

Článek

Brno tak ani na šestý pokus nedokázalo doma zvítězit, naopak Jihočeši počtvrté za sebou neprohráli a i v pátém utkání si udrželi venkovní neporazitelnost v probíhajícím ročníku. V neúplné tabulce Budějovice poskočily na jedenáctou příčku, Zbrojovka promarnila možnost opustit sestupové pásmo a je šestnáctá.

Do zápasu vstoupili lépe domácí a už ve třetí minutě se k nebezpečnému zakončení v šestnáctce soupeře dostal Růsek, ale z celkem slibné pozice mířil těsně nad. Poté převzali aktivitu hosté, ale přímý kop Čoliče mířil nad. Další útočná akce už ale skončila gólem. Javorek vysunul do sóla Brandnera, který si obhodil gólmana a otevřel skóre.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Českých Budějovic z prvního gólu.

Jihočeši byli nadále nebezpečnější a hlavně efektivnější, což potvrdili v 16. minutě. Čoličův centr hlavičkoval Van Buren do tyče, ale míč se odrazil přímo k Brandnerovi, který ho uklidil do prázdné branky a podruhé v sezoně dal v utkání dva góly. Poprvé se mu to povedlo před třemi týdny při nečekané výhře 4:2 na Spartě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Maksym Talovierov z Českých Budějovic, Jakub Přichystal z Brna a Benjamin Čolič z Českých Budějovic.

Brňany dva góly evidentně srazily a v pohodě hrající Budějovice měly zápas pod kontroltou. Ve 26. minutě se proháčkoval do šestnáctky Zbrojovky Van Buren, ale obrana míč na poslední chvíli zblokovala. Domácí po půlhodině hry sáhli ke dvěma střídáním a příchod Šumbery s Šuralem jim pomohl.

Zbrojovka získala převahu a ještě před přestávkou mohla snížit, jenže Přichystal z otočky zamířil přímo do brankáře Drobného. Odměny za zlepšený výkon se tak domácí dočkali až ve druhé půli, kdy v 53. minutě Dreksa odcentroval a Růsek hlavou snížil na 1:2.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jediný gól Brna v síti brankáře Českých Budějovic Jaroslava Drobného.

Vyrovnat mohl v 67. minutě Pachlopník, ale veterán Drobný si s jeho pokusem poradil a vyzmanenal se i při střele Růska o čtyři minuty později. Brno nedokázalo skórovat ani ze závěrečného tlaku a naopak potřetí inkasovalo, když se z brejku v nastavení prosadil Čavoš.

10. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 1:3 (0:2)
Branky: 53. Růsek - 10. a 16. Brandner, 90.+2 Čavoš. Rozhodčí: Lerch - Mikeska, Dresler. ŽK: Gajič, Štepanovský, Vintr - Talověrov, Javorek. Bez diváků.
Brno: Floder - Moravec, Dreksa, Gajič (32. Šural), Kotula (84. Hladík) - Pachlopník, Sedlák, Čermák, Štepanovský (32. Šumbera) - Růsek, Přichystal (59. Vintr). Trenér: Machálek.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Van Buren, Valenta (70. Matějka), Mészáros (81. Mršič) - Brandner (85. Havel). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: