Hlavní obsah

Senegalský zázrak na lavičku neposadil a dobře udělal. V proměňování šancí je Sima stoprocentní, zářil slávistický kouč

Praha

Po pohárové partii s Beer Ševou vtipkoval, že bude muset svůj senegalský objev posadit na měsíc na lavičku, aby mu ho neprodali. Už za tři dny ale samozřejmě slávistický kouč Jindřich Trpišovský devatenáctiletého Abdallaha Simu do derby postavil. „V proměňování šancí je prostě stoprocentní,“ kvitoval opětovně jeho výkon, a hlavně střeleckou produktivitu. Aby ne, když Sima vstřelil dva góly a rozhodl o tom, že Slavia už ve dvanácté konfrontaci v řadě se Spartou neprohrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spoluhráči ze Slavie gratulují brankáři Ondřeji Kolářovi poté, co v prvním poločasu zlikvidoval sparťanskou penaltu.

Článek
Fotogalerie

„Neuvěřitelná bilance," vydechl brankář mistrovského týmu z Edenu Ondřej Kolář, který v neděli na Letné svému týmu nejprve pořádně zavařil, aby ho hned poté nastartoval. To když nejprve vyrobil penaltu, kterou ovšem vzápětí Julišovi zlikvidoval.

„Opravdu zlomový moment celého utkání. Nejprve neproměníme pokutový kop, takřka vzápětí inkasujeme po standardní situaci," povzdechl si sparťanský kouč Václav Kotal nad klíčovým okamžikem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář se raduje po vítězství v derby se Spartou.

„Na penaltu byli určení Dočkal a Juliš a bylo na nich, aby se dohodli, kdo se exekuce ujme," potvrzoval Kotal, že do výběru střelce nemluvil. Zato sudí Zelinka mluvil na slávistického gólmana.

„Upozorňoval mě, abych si dával pozor na čáru. Proto jsem se postavil za ni a stál tam do poslední chvíle. Vyšlo to," připomínal Ondřej Kolář, že si po neblahé zkušenosti z kvalifikace Ligy mistrů v Dánsku dával náramný pozor, aby snad nezavdal příčinu k opakování penalty.

Sudí Zelinka její reprízu skutečně nařídit nemusel, což byl pro hosty důležitý moment.

„Byla to skutečně kritická chvíle, kterou jsme přestáli. Přitom zbytečná, neboť jí předcházelo naše nedorozumění a chyba. Kdo ví, jak by se derby vyvíjelo," evidentně se v ten moment ulevilo i trenérovi hostů Trpišovskému.

Zvlášť, když se takřka vzápětí katapultoval při rohovém kopu do vzduchu Sima a Slavia vedla.

„Už před penaltou jsme hráli dobře a byli lepší. Pak už to byl bezchybný výkon všech hráčů. Stoprocentní od Simy, Koláře i ostatních," kvitoval Trpišovský vystoupení svých svěřenců a jasnou výhru 3:0 nad odvěkým rivalem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Abdallah Sima ze Slavie se raduje ze svého druhého gólu.

„Ve fotbale rozhodují góly a ty dávala Slavia. Hrála důrazněji, my se s jejím důrazem nedokázali vyrovnat. Vyráběli jsme laciné fauly, místo abychom se víc koncentrovali na hru," vytýkal sparťanský kouč Václav Kotal svým svěřencům a povzdechl si přitom na stále zaplněnou marodku.

„Pracujeme s hráči, které máme k dispozici. Někteří se sice postupně vrací, ale třeba na Hanckovi bylo patrné, že stále ještě není stoprocentní."

Reklama