Hlavní obsah

TEST: Běžecká podprsenka Adidas Supernova Bra Q3

Praha

Přestože běhám už deset let, stále jsem nenarazila na běžeckou podprsenku, která by mi po dlouhém tréninku nebo po ultramaratónu na některém místě neodřela pokožku. Zdá se, že Supernova Q3 od Adidasu mé věčné hledání ideálního parťáka pro ženy právě ukončila.

Foto: adidas.com

Běžecká podprsenka Adidas Supernova Bra Q3: Hledání a nalézání ideálu.

Článek
Fotogalerie

Supernova Q3 je sportovní podprsenka určená především pro ženy běžkyně, ale můžete ji použít i na spoustu jiných sportů. Díky zkříženým ramínkům na zádech podprsenka pevně drží a během pohybu se nikam neposouvá. Překřížená ramínka tvoří na zádech otvor ve tvaru slzy. Pod vytvarovanými košíčky se nachází tři centimetry široký lem, jehož švy jsou jemné a neškrábou. Košíčky jsou vyztužené zpevňující vložkou. Většina sportovních podprsenek, které jsem doteď užívala, hrudník zbytečně zplošťovala. Oproti tomu Supernova Q3 díky vyztuženým košíčkům hezky drží tvar.

Zapínání na háčky však na této podprsence nehledejte. Supernova se obléká přes hlavu a žádné zapínání nemá. To se může jevit jako nevýhoda zvlášť při svlékání, kdy jde ze zpoceného hrudníku trochu hůř stáhnout. Materiál je však dostatečně odolný a elastický, takže to není žádná velká komplikace.

Odvod potu zajišťuje technologie Climacool, díky které zůstanete při pohybu v pohodlí a neprochladnete. Použitý materiál tvoří polyester (89 %) a elastan (11 %). Výrobce uvádí, že lze podprsenku prát v pračce na 30 °C. Sama jsem ji v pračce prala už mnohokrát s práškem bez aviváže a stále vypadá jako nová. Rovněž košíčky se po praní v pračce nezdeformovaly a zachovaly svůj tvar. Na podprsence najdete také reflexní prvky, a sice logo výrobce na přední straně pod výstřihem.

PLUSY
pevně drží poprsí
nikde nedře
pěkný vzhled
možno použít jako samostatný top
MÍNUSY
kvůli absenci zapínání jde podprsenku svléknout/navléknout trochu hůře
CENA
doporučená: 1 199 korun

Podprsenku jsem užívala hlavně na běhání, ale vyzkoušela jsem v ní i spoustu jiných sportovních aktivit od kruhového tréninku přes jízdu na kole až po turistiku. Myslím si, že Supernovu Q3 můžete využít při spoustě sportů, nemusí se jednat vždy jen o běh. Právě při běhání však vyniknou její nejlepší funkční vlastnosti.

Nebojte se, dámy, že byste musely tuto slušivou podprsenku nosit výhradně jen jako spodní prádlo pod tričko. Na to je Supernovy škoda. Pokud v horkém počasí rády běháte jen ve sportovních podprsenkách a kraťasech, směle do toho. Supernova je ušitá z praktického neprůhledného materiálu, takže ji beze všeho můžete nosit jako samostatný svršek jak na běh, tak na cvičení.

Velikostí podprsenka odpovídá běžným konfekčním velikostem. Běžně nosím velikost M, u podprsenek 80B, a i zde mi nejlépe padla podprsenka stejné velikosti (UK M 12-14, US M, F M 40-42). Myslím si, že podprsenku ocení i majitelky bujnějšího poprsí, protože je velmi pevná.

Zdá se, že podzim bude ještě dostatečně teplý na to, aby se běžkyně mohly pochlubit tímto novým běžeckým kouskem v šatníku. A až se počasí trochu zhorší, navléknete přes podprsenku tričko a svůj účel bude výborně plnit i během celého roku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
• Adidas Supernova Q3

Reklama

Související témata:
Košíčky