Hlavní obsah

Probodnutá noha ‒ trail runner se při tréninku chytil do pasti

I takový obyčejný tréninkový běh po lesní cyklostezce může být nebezpečný. Přesvědčil se o tom jeden Kanaďan, který ‒ jak věří ‒ se chytil do něčí pasti. Zkrvavená noha a důrazné varování ostatním běžcům v oblasti bylo výsledkem. Případem se zabývala i místní policie, její vyšetřování však budí rozpaky a pochybnosti.

Foto: Profimedia.cz

Noha probodnutá rezavým hřebíkem jistě nění nic příjemného. (ilustrační foto)

Článek
Fotogalerie

Při běhu lesním porostem, po oficiální značené cyklostezce našlápl trénující běžec na laťku, z níž vyčuhovalo větší množství hřebíků. Laťka byla skryta pod listím. Když kamarád zraněného prohledal okolí incidentu, našel další takovou past, kterou někdo pravděpodobně původně nastražil na projíždějící cyklisty.

Zpráva o zranění se rychle rozšířila po sociálních sítích, původní varování sdílelo na stovky lidí. Zatímco dotyční běžci předpokládali, že se jednalo o úmyslně nastraženou past, přivolaní policisté vyvodili zcela jiné závěry. Sami ještě jednou prohledali blízké i vzdálenější okolí místa incidentu a žádné další dřevěné latě se zatlučenými hřebíky nenašli. Vzhledem ke skutečnosti, že se nedaleko incidentu nachází aktivní staveniště, usoudili, že nešlo o nic úmyslného. Latě zřejmě pocházejí z odpadu stavby. Jak to, že byly ukryty v listí, navíc na místě, kde mohou nejvíce uškodit, policie nijak nekomentovala.

Strážníci v oficiálním prohlášení nicméně přislíbili, že budou celou situaci pozorněji monitorovat pro případ, že by skutečně šlo o úmyslný čin. Podle reakcí na sociálních sítích ze strany samotných běžců nejde o ojedinělý případ a důvěra v to, že by policie mohla opravdu pomoci, je mezi nimi poměrně nízká.

Reklama

Související témata:
Past