Hlavní obsah

Reprezentant narazil. Z ošklivé nehody odskákal se zlomenou nohou

Kanaďan Calum Neff by mohl platit za špatný příklad ve spojení s pořekadlem „Ranní ptáče dál doskáče“. Ranní trénink kanadského reprezentanta nedopadl vůbec dobře. Přerostlý pick-up Ford F-150 mu na přechodu nedal přednost a Neff může mluvit o velkém štěstí, že vyvázl jen s jednou zlomeninou. Jak to ale bude s jeho dalšími plány na rok 2018 zatím není jasné.

Foto: Profimedia.cz

S tímhle (F 150) byste se srazit nechtěli. (ilustrační foto)

Článek

Calum Neff je mnohonásobný reprezentant Kanady v horských závodech a ultrabězích. Na svém kontě má také několik guinnessovských rekordů. V osudný den se vracel zpět domů z jednoho ze svých tréninků, který začínal v pět hodin ráno. Na jednom z křížení se silnicí se chybně domníval, že jej řidič silného vozu vidí a vběhl do vozovky tak nešťastně, že se v momentu střetu nacházel zhruba uprostřed křížení. Zareagoval na poslední chvíli, kdy se rukama při výskoku snažil odrazit tak, aby většinu svého těla dostal z dosahu mohutného nárazníku směrem na kapotu. Prudce brzdící vůz jej tak katapultoval „pouze" na tři metry.

Řidič vozu okamžitě odvezl zraněného k jeho blízkým. Poté co si Neff dopřál ledovou koupel, zjistil ale, že něco není v pořádku. Navštívil proto pohotovost, kde mu diagnostikovali frakturu lýtkové kosti. Běžec byl na leden přihlášen na maratón v Houstonu, kde chtěl překonat svůj osobní rekord a stlačit výsledný čas pod 2 hodiny 22 minut. K tomu ale určitě nedojde.

 

Down but not out. I am okay. But yesterday morning on my run I was struck by an F150 truck. My reaction to stiff arm and leap for the hood saved me from more serious injuries but I did suffer a fracture to my left fibula. More than that I am just heart broken to not be ready for some big plans early in 2018. I have to take some positive out of this; thankfully I was not running with one of my girls in the stroller as I’ve done regularly each morning the past month. Thankfully it was me; someone my age, size, health.. I don’t think many would have walked away from this. It’s going to take some time but I’m determined to be back to normal. Athletes can be delusional in a funny way, this injury is already something I want to recover from faster and better than anyone. I have never broken a bone in my life so this is something I will take patiently. Thank you everyone involved with helping me that morning and reaching out. Thank you for all the support. Stay safe out there everyone. #Day1 #thecomeback @firstendurance (vitamins and nutrition for full recovery) @chilledcryospa #cryotherapy #massage #KatyTX @altrarunning #ZeroLimits @octane_fitness #ZeroRunner

Příspěvek sdílený Calum Neff (@calneff),Lis 17, 2017 v 7:42 PST

„Jsem moc šťastný, že jsem to ráno netlačil kočárek s dcerkou, jak tomu bylo každý den ještě minulý měsíc," postoval atlet na svém profilu. Právě s dětským kočárkem drží Neff několik světových rekordů, konkrétně na maratónské a půlmaratónské trati. Po úraze si také zavtipkoval, že nyní bude více využívat běžeckou reflexní vestu a blikačky.

„Chci se z toho dostat rychleji a lépe než kdokoli předtím. Nikdy v životě jsem neměl zlomenou žádnou kost. Je to něco, s čím budu zacházet trpělivě," končí jeden z jeho příspěvků na sociálních sítích.

Reklama