Hlavní obsah

Neskutečný záběr! Zápasník měl po kopu na bradu obličej k nepoznání

Fotka, která obletěla celý svět. Drsný snímek byl pořízen během UFC zápasu mezi Marlonem Verou a Frankiem Edgarem. Prvně jmenovaný v závěru třetího kola soupeře knokautoval kopem na bradu. Právě v tom okamžiku byl zachycen Edgarův obličej, který byl tak zdeformován, že by zápasníka mnozí nepoznali.

Foto: UFC

Frankie Edgar (vlevo) byl knokautován kopem do brady.

Článek

Pro Edgara se přitom duel vyvíjel dobře. Na body by zřejmě vyhrál, a tak mu stačilo, aby vydržel poslední minutu. Veterán UFC se ovšem nechal zaskočit frontkickem na bradu a rázem bylo vymalováno. Edgar se rázem sesunul k zemi, kde se ještě snažil pokračovat v boji, avšak sudí zápas zastavil.

Ekvádorec Vera považuje toto vítězství za nejlepší okamžik své kariéry.

„Neuvěřitelné vítězství v Madison Square Garden, kde byla spousta Ekvádorců v aréně. To je nejlepší věc, která se mi v kariéře stala," řekl Vera v pozápasovém rozhovoru.

Osmadvacetiletý zápasník přitom očekával, že se jeho soupeř bude neustále pokoušet o takedowny, čímž se otevřel prostor k parádnímu kopu.

„Věděli jsme, že je dobrý na zemi a že bude chtít zápas držet ve středu oktagonu. Nechtěli jsme být moc divocí. I když jsem se pokoušel bránit jeho takedowny, tak mě stejně několikrát poslal na zem. I tak jsem zůstal maximálně koncentrován, počkal jsem si na ideální okamžik a ten přišel."

Verovi se tak povedlo vyhrát osmý z posledních deseti duelů. I proto se očekává, že se touto výhrou dostane mezi desítku nejlepších zápasníků v bantamové váze. Ekvádorec by tak rád vyzval někoho vysoce postaveného na žebříčku.

„Rád bych se znovu (poprvé s ním prohrál) utkal s Aldem. Už jen kvůli tomu, že je v první pětce. Dominick Cruz má zápas s Pedrem Munhozem, takže to nepřipadá v úvahu. Jsem připraven na cokoliv, rozhodně budu připraven," nechal se slyšet Vera.

Reklama

Související témata: