Hlavní obsah

Pardubice - Brno 4:0Kousal pomohl dvěma góly k výhře Pardubic nad Kometou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Říčka 1 : 0
39. Kousal 2 : 0
44. Kousal 3 : 0
60. Zdráhal 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zdolali v dohrávce 49. kola extraligy Brno 4:0 a po pěti zápasech vybojovali tříbodové vítězství. Hráči Komety se do hry vrátili po deseti dnech, ale na východě Čech ani jednou neskórovali. Dynamo k výhře nasměrovaly dvě branky v závěru druhé třetiny. Dvakrát se střelecky prosadil Robert Kousal, potřetí v sezoně udržel čisté konto Dominik Frodl.

Foto: David Taneček, ČTK

Utkání 49. kola hokejové extraligy mezi pardubivkým Dynamem a Kometou Brno.

Článek

Do sestavy Pardubic se po měsíci vrátil z marodky útočník Robert Říčka a po vypršení dvouzápasového trestu i Anthony Camara. Kanadský forvard toho příliš nestihl, už v 5. minutě ho rozhodčí vyloučili na pět minut a do konce zápasu za napadení. Kometě chyběl nejlepší střelec Peter Mueller, jehož zastoupil v první formaci šestnáctiletý Eduard Šalé.

V první domácí šanci střílel Vála, po zákroku Čiliaka pak ještě dorážel neúspěšně Musil. Potom začala dlouhá brněnská přesilovka, v níž vystřelil Zbořil do boční sítě, jinak se Pardubičtí dobře bránili. Během úvodní třetiny hráli domácí dvě klasické přesilovky, ale taky se neprosadili. V oslabení naopak mohl skórovat Holík, jenže pardubické zaváhání nepotrestal a sám proti Frodlovi nedostal puk za brankáře.

Dynamo dál kralovalo ve střelecké aktivitě, ve druhé třetině přestřílelo soupeře 17:4, ale zásluhou Čiliaka trval dlouho bezbrankový stav. Po přihrávce Poulíčka to nezměnil ani Říčka, v rychlém brejku si pak slovenský brankář poradil i se střelou Ciencialy.

Pardubičtí si potom taky zahráli dlouhou početní výhodu, když obránce Holland sestřelil Rohlíka a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Pět minut hry v pěti proti čtyřem ke gólu nevedlo, Dynamo se dočkalo až v další klasické přesilovce.

První Říčkův pokus mířil mimo, ale vzápětí se navrátilec do sestavy už trefil přesně a vstřelil úvodní gól. Za necelou minutu navíc za Čiliaka prošla skrytá střela Kousala a Dynamo tak po prostřední třetině vedlo o dva góly.

Hokejisté Pardubic si vytvářeli další šance, Hecl mířil do brankové konstrukce. Po skvělé kombinaci ve 44. minutě se puk odrazil zpět ke Kousalovi, který přes ležícího Čiliaka trefil odkrytou branku a zvýšil na 3:0. Ve 48. minutě ujel během oslabení brněnský Zaťovič, jehož Cienciala hákoval. K trestnému střílení se rozjel sám Zaťovič, ale zakončení se mu nevydařilo. V závěru utkání hosté hráli přesilovku v šesti proti čtyřem, do prázdné branky se trefil obránce Zdráhal a pečetil domácí výhru Pardubic.

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Říčka (Košťálek), 39. R. Kousal (J. Zdráhal, A. Musil), 44. R. Kousal (A. Musil, Paulovič), 60. J. Zdráhal. Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:6, navíc Camara - Holland oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Sergijenko, Petgrave, Vála - Cienciala, Poulíček, Říčka - Camara, A. Musil, R. Kousal - Paulovič, Švyrjov, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Herčík. Trenér: R. Král.
Brno: Čiliak - Roth, Kučeřík, Holland, Bartejs, Tansey, Gulaši, L. Doudera - Šalé, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Kollár - Šik, Malý, Meluzín - R. Pavlík, Rákos, Ostřížek. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: