Hlavní obsah

Pardubice - Slovácko 0:0Slovácko nezvítězilo a neskórovalo ani ve třetím jarním utkání

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka remizovali v dohrávce 20. kola první ligy na hřišti Pardubic v jejich domácím azylu v pražském Ďolíčku bez branek. Tým z Uherského Hradiště nezvítězil a neskóroval ani ve třetím jarním utkání nejvyšší soutěže a v tabulce zůstal pátý. Východočeši bodovali ve třetím kole po sobě a nadále jsou předposlední, mají však k dobru zápas v Liberci.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Slovácka, ilustrační foto.

Článek

Zápas se v původním termínu nehrál kvůli virové nákaze v pardubickém mužstvu. Východočeši nastoupili bez kapitána Jeřábka, který v sobotním duelu s Hradcem Králové obdržel červenou kartu. Rovnou v základní sestavě Pardubic dostala šanci nová posila na hostování ze Sparty ofenzivní univerzál Patrák.

V prvním poločase hrozili pouze hosté. Nejprve se v deváté minutě Jurečka položil hlavou do Havlíkova centru, jenže gólman Letáček vytáhl míč na roh. Poté Jurečka před brankou nedosáhl na Reinberkův pas. Balon dopravil do sítě až o chvíli později Petržela, kvůli ofsajdu však gól neplatil.

Reinberkova střela z vápna na vzdálenější tyč poté skončila nad. V závěru úvodního dějství propadl míč v pokutovém území domácích až k volnému Sadílkovi, jeho slabé zakončení však Letáčka neohrozilo.

Po změně stran si ani jeden z týmů nevytvořil výraznější šanci. Hostům se zkraje druhé půle zranil po hlavičkovém souboji s Tischlerem stoper Kadlec, jehož nahradil Ljovin.

Východočeši neprohráli v lize se Slováckem třetí ze čtyř duelů. Pardubičtí jako domácí tým v Ďolíčku od srpna nezvítězili v devíti zápasech nejvyšší soutěže po sobě a i ve svém druhém utkání jarní části sezony remizovali 0:0. Celek z Uherského Hradiště nevyhrál venku v lize popáté za sebou.

20. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hurych - Franěk (video). ŽK: Patrák - Havlík. Diváci: 528 (omezený počet).
Pardubice: Letáček - Kostka, Hranáč, Pojezný (37. Toml), Cadu - Čihák - Tischler, Vacek, Solil, Patrák (79. Lupač) - Matějka (46. Černý). Trenér: Novotný.
Slovácko: Fryšták - Šimko, Hofmann, Kadlec (56. Ljovin) - Reinberk, Daníček, Havlík, Sadílek (78. Vecheta), Holzer (78. Kalabiška) - Petržela (64. Šašinka), Jurečka (78. Cicilia). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.