Hlavní obsah

Slovácko padlo i podruhé. Klíčoví hráči nejsou v pohodě, trápí kouče Svědíka další nezdar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po domácí porážce se Slavií mu nezdar v prestižním ligovém derby blízkých soupeřů ve Zlíně (0:1) přidělal další vrásky. Kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík netají, že je ze vstupu svého týmu do jarní části nejvyšší soutěže pořádně rozmrzelý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Ve Zlíně jste hned zkraje utkání přišli o zraněného záložníka Kohúta a po půlhodině musel nuceně ze hřiště i brankář Nguyen. Berete to tak, že od začátku všechno hrálo proti vám?

Je jasné, že nás to vykolejilo. Složitěji jsme se dostávali do tempa. Ale já hledám chyby hlavně v nás. Aby se nás drželo štěstí, museli bychom mu jít víc naproti. A to jsem v prvním poločase u našich hráčů neviděl. Nasazením to bylo do přestávky z naší strany nejslabší derby za poslední dobu. Zlíňané nás předčili především v agresivitě.

S druhou půlí jste spokojenější?

Zlepšili jsme se. Jenže dál mi chybělo víc pracovitosti směrem do soupeřovy šestnáctky. Ve finální fázi nám scházela kvalita a přesnost. Když už se Jurečka octl v šanci, ještě se rozhodl pro přihrávku. Nepohoda našich na podzim klíčových hráčů je zcela evidentní.

Ani kupříkladu kapitán Kadlec se tentokrát nezdál v defenzívě úplně stoprocentní...

Je to tak. Ani jemu se utkání moc nepovedlo. A mohu jmenovat také Havlíka či Sadílka, od nichž teď marně čekám, že dodají naší hře myšlenku, díky níž bychom střetnutí rozhodli.

Co říkáte na lacině inkasovaný rozhodující gól osm minut před koncem?

Bohužel jsme si nepohlídali standardku. V konečné fázi jde gól na vrub chybujícího brankáře Fryštáka. Štve mě ale, že už předtím šli zlínští fotbalisté dvakrát sami na naši bránu. Přitom jsme věděli, jak dobře soupeř brejkové situace ovládá.

Jak se vám zamlouvala atmosféra derby? Po rozvolnění restrikcí bylo v hledišti zlínského stadionu téměř tři a půl tisíce diváků...

Zejména pro domácí mužstva je to skvělý doping. I naši příznivci ale fandili skvěle. Škoda jen, že před týdnem nemohlo být víc než tisíc lidí na našem duelu se Slavií.

Jak vážná jsou zranění Kohúta a Nguyena?

Kohút má výron v kotníku. Noha mu hned natekla. Snad nebude mít poškozené vazy. Filip Nguyen si přivodil svalové zranění, a ani on nebude zřejmě v úterní dohrávce s Pardubicemi k dispozici.

Co od utkání s východočeským týmem ve vršovickém Ďolíčku očekáváte?

Že už konečně zabereme. Musíme si ovšem počínat srdnatěji a vyvarovat se hloupých faulů. Na podzim jsme si nastavili laťku dost vysoko. Jsme zvyklí na jiné výkony, než teď předvádíme. Táhne se to s námi už od kolapsu v závěru ligového zápasu v Českých Budějovicích ke konci podzimu. Je na čase, abychom byli mnohem zodpovědnější a současné výsledkové trápení už zlomili.

Reklama

Související témata: