Hlavní obsah

Liberec - Kladno 4:3snLiberec otočil zápas s Kladnem, v nájezdech rozhodl Birner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Beran 0 : 1
25. Frolík 1 : 1
37. Procházka 1 : 2
39. Beran 1 : 3
42. Vitásek 2 : 3
45. Frolík 3 : 3
65. Birner (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce otočili na domácím ledě zápas s Kladnem z 1:3 na 4:3 po samostatných nájezdech a po páteční výhře z Hradce Králové tak zvítězili i ve druhém utkání v nové sezoně. Naopak Rytíři stejně jako v pátek s Pardubicemi ztratili dobře rozehraný zápas, ve kterém vedli o dvě branky a berou pouze bod. Na straně domácích se dvěma góly proti svému mateřskému týmu blýsknul Michael Frolík, za hosty se dvakrát střelecky prosadil Matěj Beran.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Frolík z Liberce.

Článek

Aktivněji do utkání vstoupil domácí Liberec a hned po dvou minutách si vybojoval přesilovkou hru. Tu však Bílí Tygři sehráli velmi špatně a Bowa v kladenské brance vůbec neohrozili. Po zkončení přesilovky to zkoušel Ordoš, Bow si ale poradil.

Domácí brankář Kváča si musel na svůj první zákrok počkat až do poloviny první třetiny, se střelou Kehara ale neměl větší problém. Skóre utkání se poprvé měnilo ve 13. minutě a do vedení šli Rytíři. Po přihrávce Zikmunda využil přesilovou hru Beran. V závěru první třetiny mohl vyrovnat Faško-Rudáš, který prokličkoval celé hřiště a dostal se až před Bowa, branku ale těsně přestřelil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Majitel Rytířů Jaromír Jágr a trenér Jiří Burger na střídačce Kladna.

Domácí se tak vyrovnání dočkali až v úvodu druhé části. Filippi v situaci dva na jednoho krásně našel Frolíka. který ten mohl proti svému mateřskému klubu slavit první gól v libereckém dresu. Následně si Liberec zahrál přesilovou hru a velmi nebezpečně pálil Bulíř, Bow si ale připsal skvělý zákrok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu v Liberci Matěj Beran z Kladna.

Na opačné straně z ideální pozice pálil Brodecki, také Kváča výborně zasáhnul. Ve 37. minutě už šli ale Rytíři znovu do vedení. Po chybě Rosandiče v útočném pásmu ujeli hosté do rychlého přečíslení a Procházka překonal Kváču bekhendovým blafákem. A pro Bílé Tygry bylo v závěru druhého dějství ještě hůř, když po zmatcích v jejich obraně přidal svou druhou trefu v utkání Beran.

Do třetí třetiny ale Severočeši vlétli a na dostřel je po pěkném pasu Najmana brzy dostal Vitásek. Gól domácí ještě více nabudil a ve 45. minutě bylo rázem vyrovnáno. Filippi našel mezi kruhy zcela volného Frolíka, jenž se prosadil podruhé v utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Birner z Liberce před gólmanem Kladna Landonem Bowem.

Rytíři byli jako opaření a čtvrtý gól domácích měl hned vzápětí na hokejce Ordoš, mířil ale těsně mimo. Na druhé straně zkusil Kladno nastartovat Brodecki, Kváča ale jeho pokus o lakrosové zakončení včas přečetl.

Poté si zahrál Liberec v početní výhodě a nebezpečně pálili Bulíř s Faško-Rudášem, Bow ale svůj tým podržel. Ihned po návratu z trestné lavice mohl hosty znovu poslat do vedení Filip, Kváča ale jeho samostatný únik výborně chytil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

V nastaveném čase měl dobrou šanci aktivní Faško-Rudáš, Bow ale proti jeho střele skvěle zasáhnul. Kladenská jednička si poradila také s dělovkami Filippiho s Najmanem a o osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl hned v první sérii jediným úspěšným exekutorem domácí Birner a vystřelil tak Liberci bod navíc.

2. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 4:3 po sam. náj. (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Frolík (Filippi), 42. Vitásek (A. Najman, Balinskis), 45. Frolík (Filippi), rozhodující nájezd Birner - 13. Beran (Zikmund, Indrák), 37. Procházka (Michnáč), 39. Beran. Rozhodčí: Horák, Kika - Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 5892.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Rosandič, Derner, J. Dvořák, Vitásek, Aubrecht - Faško-Rudáš, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, Ordoš - Flynn, Jelínek, Vlach - A. Najman, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Kladno: Bow - Kehar, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Veber - Kubík, Plekanec, Brodecki - Procházka, Klepiš, Michnáč - Filip, Zikmund, Beran - Bláha, Indrák, Melka. Trenér: Vejvoda.

Reklama