Hlavní obsah

West Ham - Leicester 0:2Součkův West Ham doma nebodoval, Manchester City senzačně padl

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City senzačně prohráli v sobotním utkání 16. kola Premier League 1:2 s Brentfordem. V neúplné tabulce obhájci titulu zůstávají na druhém místě pět bodů za Arsenalem, který vyhrál večerní zápas s Wolverhamptonem 2:0. West Ham United, v jehož dresu hrál do 72. minuty český reprezentant Tomáš Souček, prohrál s Leicesterem 0:2.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalista Leicesteru City James Maddison slaví gól v utkání Premier League na hřišti West Hamu.

Článek

O výhře Brentfordu rozhodl dvěma góly Toney. Útočník, jenž se nevešel do nominace Anglie na mistrovství světa, nejprve v 16. minutě otevřel skóre zápasu a vítěznou branku dal v osmé minutě nastavení.

City v prvním poločase vyrovnalo zásluhou Fodena, ale na víc se navzdory velké převaze nezmohlo. Připsalo si tak první domácí porážku po 13 zápasech a po sérii 11 výher za sebou. Obhájci titulu mají jistotu, že přestávku kvůli mistrovství světa stráví na druhém místě tabulky.

Arsenal v duelu mezi prvním a posledním týmem tabulky nezaváhal a vede tabulku o pětbodů. Obě trefy obstaral kapitán Ödegaard.

Newcastle vyhrál pátý zápas v řadě a prodloužil svou sérii neporazitelnosti na 10 zápasů. Utkání s Chelsea rozhodl v 67. minutě Willock. Hosté prohráli potřetí za sebou, na vítězství čekají už pět zápasů a jsou osmí.

Tottenham si po obratu poradil 4:3 s Leedsem. Domácí ještě deset minut před koncem prohrávali 2:3, pak ale dvěma góly v rozmezí dvou minut otočil skóre Bentancur.

Tottenham, který hrál od 87. minuty v přesilovce po vyloučení Adama, je s 29 body čtvrtý, o bod za Newcastlem.

West Ham prohrál 0:2 s Leicesterem a připsal si třetí porážku za sebou. Za londýnský celek odehrál 72 minut Tomáš Souček, obránce Vladimír Coufal zůstal jen mezi náhradníky.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Manchester City - Brentford 1:2 (45.+1 Foden - 16. a 90.+8 Toney),
Bournemouth - Everton 3:0 (18. Tavernier, 25. Moore, 70. Anthony)
Liverpool - Southampton 3:1 (21. a 42. Núňez, 6. Firmino - 9. Adams)
Nottingham - Crystal Palace 1:0 (57. Gibbs-White)
Tottenham - Leeds 4:3 (81. a 83. Bentancur, 25. Kane, 51. Davies - 43. a 76. Rodrigo, 10. Summerville)
West Ham United - Leicester 0:2 (8. Maddison, 78. Barnes)
Newcastle - Chelsea 1:0 (67. Willock)
Wolverhampton - Arsenal 0:2 (55. a 75. Ödegaard)

Reklama