Hlavní obsah

Bývalý sparťan po vítězném debutu za Manchester United: Šílený zápas, chtěli jsme se pomstít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězný debut v bráně Manchesteru United má za sebou bývalý gólman Sparty Martin Dúbravka, který pomohl svému týmu k výhře ve 3. kole Ligového poháru nad Aston Villou 4:2. „Byl to šílený zápas,“ komentoval svoji premiéru slovenský brankář.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Martin Dúbravka při premiéře za Manchester United

Článek

Narážel zejména na dění ve druhém poločase, v němž padlo všech šest gólů a United hned dvakrát museli dotahovat ztrátu. 33letá posila United nejvíc oceňovala nezlomnost týmu, který dokázal divoký duel otočit.

„Jsem šťastný, že jsme ukázali charakter a mohli jsme udělat radost našim fanouškům," vykládal brankář pro klubovou televizi po zápase.

„Byl to šílený zápas. Zvedli jsme se ze stavu 0:1 a 1:2, ukázali jsme sílu a jsem šťastný, že jsme zápas otočili a vyhráli jsme," těšilo rodáka ze Žiliny.

„Věděli jsme, že Aston Villa proti nám hrála v posledním zápase velmi dobře. Chtěli jsme se pomstít," přiznal, že jeho spoluhráči měli v hlavách nedávnou porážku se stejným týmem v Premier League 1:3.

Dúbravka se tak po svém zářijovém přesunu z Newcastlu na Old Trafford dočkal vytoužené premiéry. Na relativně dlouhé čekání na ostrý start v áčku United si však nijak nestěžuje, naopak si pochvaluje spolupráci s týmovou jedničkou Davidem De Geou a dalším náhradníkem Tomem Heatonem.

„Spolupráci s Davidem si hodně užívám. Je to dobrý kluk. přišel jsem sem samozřejmě jako jeho konkurence, ale zároveň ho respektuji jako člověka. Jsem rád, že jsme si spolu vytvořili dobrou atmosféru v tréninkovém táboře i s Tomem a dalšími kluky. Užívám si tady každou minutu, je skvělé, že tu můžu být," rozplýval se ostřílený gólman.

Zápas se naopak proměnil v noční můru pro jeho protějšek v bráně Aston Villy Robina Olsena, který za vyrovnaného stavu 2:2 v závěru zápasu nabídl špatnou rozehrávkou vítězný gól Brunovi Fernandesovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.