Hlavní obsah

Baník - Bohemians 4:1Bohemians zakončili ligový podzim vysokou porážkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Tetour (penalta) 1 : 0
35. Plavšič 2 : 0
63. Kovařík 2 : 1
73. Almási 3 : 1
80. Almási 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v sobotním utkání 16. kola Fortuna ligy na domácím hřišti nad Bohemians vysoko 4:1. Dvě branky vítězů vstřelil útočník Almási, záložník Plavšič jednu branku dal a na další přihrál.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku se radují z gólu. Zleva Cruz Carlos Eduardo Lopes, Nemanja Kuzmanovič a autor gólu Daniel Tetour.

Článek
Fotogalerie

Baník zdolal "Klokany" podeváté z posledních 11 ligových utkání. Bohemians si připsali teprve druhou venkovní prohru v sezoně nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce klesli na šesté místo. Ostrava pod trenérem Pavlem Hapalem vyhrála i třetí domácí ligový duel a je devátá.

Domácí do zápasu vlétli s velkou energií. Jejich aktivita se setkala s úspěchem už v deváté minutě. Plavšičův centr zastavil rukou Dostál a sudí po shlédnutí videa nařídil penaltu, kterou Tetour jistě proměnil ranou pod břevno.

Koho sledovat v lize? Květ do Sparty? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Pak ale převzali iniciativu hosté a prokazovali, že jejich venkovní výsledky nejsou náhodné. Laštůvka musel několikrát zasahovat a především se střelami Jindřiška a Hronka měl dost práce.

Utkání mělo spád i řadu zajímavých situací na obou stranách. Obrovskou aktivitou na straně Baníku znovu hýřil Srb Plavšič. V 35. minutě si na levém křídle ukázkově zpracoval míč v plném běhu, vlétl do vápna a prostřelil Bačkovského. Křídelník hostující ze Slavie vstřelil jubilejní desátý gól v české lize a druhý za Ostravu.

Už v nastavení první půle měli domácí další šanci, ale specialista na Bohemians Kuzmanovič bombou trefil gólmana a nepřidal tak ve vzájemných duelech sedmý gól v osmém utkání.

Hned v úvodu druhé půle se o vzruch postaral brankář Bačkovský, který při výletu za vápno evidentně srazil Cadua, ale za svůj faul viděl jen žlutou kartu.

Pak ale opět převzali taktovku Pražané a zatlačili Baník před vápno. Jejich převahu zúročil Kovařík, který v 63. minutě po příchodu na trávník ihned rozehrál přímý kop a krásnou ranou přes zeď snížil.

Fotbalistů Bohemians byla v této fázi zápasu plné hřiště a Laštůvka musel krýt další nepříjemnou ránu Květa. Ostrava spoléhala na rychlé brejky a jeden z nich využila v 73. minutě zásluhou Almásiho, jenž zblízka doklepl do sítě přihrávku Plavšiče.

Největší odpor Pražanů tím byl zlomen. Navíc když se v 80. minutě nedohodli Bačkovský s Křapkou a jejich zaváhání potrestal opět Almási. Slovenský útočník si v ligové sezoně polepšil na pět branek.

16. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 4:1 (2:0)
Branky: 73. a 80. Almási, 9. Tetour z pen., 35. Plavšič - 63. Kovařík. Rozhodčí: Křepský - Podaný, Dohnálek - Zelinka (video). ŽK: Kaloč - Bačkovský, Prekop, Kovařík, Beran. Diváci: 7556.
Ostrava: Laštůvka - Juroška, Frydrych, Pojezný, Fleišman - Cadu (68. Buchta), Kuzmanovič (85. Boula), Kaloč, Tetour (68. Miškovič), Plavšič (85. Šehič) - Almási (90. Tijani). Trenér: Hapal.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál (46. Beran), Jindřišek, Jánoš, Prekop (62. Kovařík) - Květ (86. Nový), Hronek (79. Mužík) - Puškáč (46. Drchal). Trenér: Veselý.

Reklama