Hlavní obsah

Jablonec - Ml. Boleslav 1:2Jablonec doma selhal, červenaly se oba týmy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Šulc 1 : 0
45. Ladra 1 : 1
87. Kubista 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce prohráli v sobotním utkání 16. kola nejvyšší soutěže na domácím stadionu s Mladou Boleslaví 1:2. Hosté se prosadili gólově v závěru obou poločasů. Ve 45. minutě srovnal Ladra na 1:1 a výhru Středočechům zajistil v 87. minutě Kubista.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Překonaný brankář Jan Hanuš z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Jablonec poslal do vedení v 18. minutě Pavel Šulc, ale jeho spoluhráč David Heidenreich byl ve ve 42. minutě vyloučen. Ještě do přestávky vyrovnal Tomáš Ladra. V 74. minutě se srovnal i počet hráčů na hřišti, když červenou kartu dostal boleslavský David Šimek. Hosté se v neúplné tabulce posunuli na pátou příčku, Severočeši klesli na 14. místo.

Domácí nastoupili bez minule vyloučeného útočníka Sejka, ale zato se poprvé od září do sestavy vrátil nejzkušenější hráč, uzdravený záložník Hübschman. Boleslavští kvůli čtyřem žlutým kartám přišli o šéfa obrany Suchého a slovenského záložníka Dancáka.

Hned z první akce po kolmé přihrávce prověřil hostujícího gólmana Šedu nejlepší jablonecký střelec Chramosta. Na druhé straně brankář Hanuš váhal s rozehrávkou, až o míč přišel, ale Skalák z hranice šestnáctky minul odkrytou branku.

Velmi aktivní Jovovič přihrával i střílel. V 18. minutě poslal z vlastní poloviny dlouhý přesný pas za boleslavskou obranu, Šulc udělal kličku i brankáři a vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně.

Hosté pak převzali iniciativu a presinkem nutili soupeře k chybám. Tři minuty před přestávkou Heidenreich tvrdým skluzem uprostřed hřiště sestřelil Ladru a bez předchozího napomínání uviděl červenou kartu. V nejtrestanějším týmu nejvyšší soutěže se stal už sedmým vyloučeným hráčem v ročníku.

A právě faulovaný Ladra přidal ještě před koncem prvního poločasu další trest v podobě vyrovnávací branky, když si naběhl na jednu z mnoha Matějovského povedených přihrávek a tváří v tvář Hanušovi zaznamenal pátý ligový gól v sezoně.

Jablonečtí se po změně stran snažili útočit i v deseti, ale Chramosta ani Jovovič nadějně rozjeté akce nedotáhli. V 74. minutě se poměr sil vyrovnal, když Šimek zastavil faulem unikajícího Chramostu.

Tři body pro hosty zařídil Kubista, který ještě v úvodu sezony oblékal jablonecký dres a do Boleslavi přišel až v pátém kole. Probil se mezi svými nedávnými spoluhráči a v novém dresu se trefil stejně jako při srpnové premiéře proti Pardubicím.

Jablonec prohrál páté ze šesti posledních ligových utkání a proti Mladé Boleslavi se mu dlouhodobě nedaří. Naposledy ji porazil před třemi lety, Od té doby si v šesti zápasech připsal jen dvě remízy a dnes už čtvrtou porážku.

16. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1)
Branky: 18. Šulc - 45. Ladra, 87. Kubista. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Antoníček - Batík (video). ŽK: Surzyn, Jovovič - Šimek, Pech, Mareček, Matějovský. ČK: 42. Heidenreich - 74. Šimek. Diváci: 1801.
Jablonec: Hanuš - Cools, Heidenreich, Akpudje - Šulc (88. Malínský), Houska, Kratochvíl, Hübschman (46. Surzyn), Souček (88. Černák) - Chramosta, Jovovič. Trenér: Horejš.
M. Boleslav: Šeda - Donát, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista, Mareček, Matějovský, Fulnek - Skalák (70. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

Reklama