Hlavní obsah

Sparta - Č. Budějovice 1:0Sparta oslavila narozeniny hubeným vítězstvím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Haraslín 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v sobotním utkání 16. kola Fortuna ligy na domácí půdě nad Dynamem České Budějovice 1:0. Tři body jí zajistila parádní trefa Lukáše Haraslína ve dvanácté minutě. Pražané tak vyhráli třetí utkání v řadě a v aktuální tabulce ztrácejí na druhou Slavii dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 během utkání 16. kola Fortuna ligy s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši prohráli třetí z posledních čtyř ligových duelů a klesli na 13. místo. Pod dočasnými trenéry Jiřím Lerchem a Jiřím Kladrubským, který za Letenské hrál, nenavázali na vítězství 3:2 proti Brnu z minulého kola.

Sparta nastoupila v bílých dresech s trikolorou, jimiž si připomněla 129. výročí od svého založení. Tento dres nosili Pražané na přelomu 70. a 80. let minulého století.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha v retro dresech ke 129. výročí od založení klubu.

Jediná trefa večera se zrodila po necelé čtvrt hodině hry. Minčev přihrál do vápna nabíhajícímu Haraslínovi a ten tvrdou ranou pod břevno nedal brankáři Šípošovi šanci. Slovenský reprezentant navázal na trefu ze středeční vítězné dohrávky proti Slovácku (4:0).

Zápas hraný v husté mlze už toho v úvodním dějství příliš nenabídl. V závěru první půle hlavičkoval domácí Wiesner vedle a na opačné straně Hellebrandova tečovaná střela skončila na boční síti.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. V 68. minutě Čavoš nedovoleně zastavil unikajícího Kuchtu a sudí Starý po konzultaci s videorozhodčím hostujícího záložníka v jeho 100. ligovém zápase vyloučil. Zákrok se však neodehrál v pokutovém území, nýbrž těsně před ním. Pokus střídajícího Karabce z následného přímého kopu Šípoš vyrazil.

Pozornost sparťanského gólmana Kováře prověřil z úhlu neúspěšně střídající Potočný. Navýšení náskoku Pražanů zase ve vyložené příležitosti v šestnáctce promarnil Kuchta.

Sparta doma v lize neprohrála poosmé v řadě a počtvrté za sebou tam vyhrála. Jihočechům nepodlehla v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na Letné ve 20. z posledních 21 duelů.

Oba týmy zakončí podzimní část ročníku příští sobotu osmifinálovými souboji domácího poháru. Sparta se představí v Ostravě, Dynamo přivítá Hradec Králové.

16. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 12. Haraslín. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Vodrážka - Kocourek (video). ŽK: Zelený - Čmelík, Havel, Skovajsa. ČK: 71. Čavoš (Č. Budějovice). Diváci: 13.269.
Sparta: Kovář - Vitík, Panák (60. Karabec), Sörensen - Wiesner, Sadílek, Pavelka (79. Höjer), Zelený (85. Mejdr) - Haraslín (60. Daněk), Kuchta, Minčev (85. Kaštánek). Trenér: Priske.
Č. Budějovice: Šípoš - Sladký (79. Broukal), Havel, Králik, Skovajsa - Hellebrand (88. Škoda), Hora - Čmelík (89. Matoušek), Čavoš, Mršič (67. Penner) - Zajíc (67. Potočný). Trenér: Lerch.

Reklama