Hlavní obsah

Bojkot trvá, letenský kotel je prázdný. Sparta hraje výroční duel v retro dresech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztržka s tvrdým jádrem fanoušků trvá. Vedení fotbalové Sparty nehodlá ultras ustoupit a akceptovat jejich požadavky. Ačkoliv mužstvo hraje v 16. ligovém kole proti Českým Budejovicím výroční zápas, kotel je znovu prázdný. Ultras ho opustili již ve středu během prvního poločasu dohrávky proti Slovácku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ve výročním retro dresu AC Sparta Praha v utkání s SK Dynamo České Budějovice.

Článek
Fotogalerie

Letenský trávník halí od úvodního hvizdu poměrně hustá mlha, ale hraje se. Sparta nastoupila v retro dresech ke 129. výročí založení klubu.

Retro dresy patří k výročnímu utkání nepřetržitě od roku 2018. Tentokrát trikot navazuje na dresy, v kterých Sparta hrála na přelomu 70. a 80. let.

Práce s talentovaným Kryštofem Daňkem a dalšími teenagery ve Spartě. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

V minulé sezoně Sparta v bílých dresech doma ve výročním utkání zvítězila, proto se spolehla, že bílá obohacená sparťanskou trikolorou přinese tři body i tentokrát.

Trikolora je v obráceném pořadí, klub se však chtěl maximálně přiblížit tehdejšímu originálnímu dresu, na kterém byly barvy takto. Vylepšením je naopak logo klubu s jitřenkou na hrudi, aby se zdůraznila dobová identita.

V minulých výročních utkáních už Letenští připomněli rudé dresy s bílým límcem, černé či bílé s velkým S na prsou.

Reklama