Hlavní obsah

Hr. Králové - Pardubice 4:0Pardubicím se východočeské derby nepovedlo, Dynamo nedalo ani branku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Cingel 1 : 0
42. Zachar 2 : 0
42. Klíma 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Mountfieldu zabrali po sérii pěti proher a v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy zvítězili nad pardubickým Dynamem jasně 4:0. Hosté nepotvrdili v Hradci Králové roli favorita, po šňůře 13 výher podruhé nebodovali a v tabulce klesli na druhou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pavlík a Oliver Okuliar z Hradce Králové oslavují gól.

Článek

Rozdíl deseti pozic v tabulce nebyl na ledě vůbec znát, tým Mountfieldu nastoupil na favorita ve velkém tempu. Brankáře Willa nejvíc zaměstnávala formace rychlíků v čele s Kevinem Klímou, který mohl otevřít skóre už ve druhé minutě. Neuspěl ani on, ani později z dalšího šikovného průniku Jergl a po Klímově nabídce zadák McCormack. Jakmile hradecký gólman Kiviaho před úvodní přestávkou zastavil šanci Zohorny, byl to vlastně jeho první těžší zákrok. A jeden z mála takových v celém utkání.

Domácí z tlaku po přesilové hře vytěžili zasloužené vedení, když ve 26. minutě vybídl Lalancette mezi kruhy Cingeľa a ten uspěl ranou bez přípravy. V další početní výhodě se za hlavu chytal Filip Pavlík, který zblízka zakončil vedle. Dynamo se pozvolna chytalo, stále mu ale v útočném pásmu chyběl tah do branky. Hosté navíc přišli o obránce Košťálka, který v krátké době schytal dvě rány u mantinelu a po hitu od Janka odstoupil.

Foto: David Taneček, ČTK

Utkání 26. kola hokejové extraligy mezi Hradcem a Pardubicemi.

Celý tým pak inkasoval tvrdý direkt po nástupu do třetí třetiny, kdy hradecké vedení navýšili v rozmezí dvanácti sekund Zachar a Kevin Klíma. Druhý jmenovaný přispěl k zážitku více než šesti tisícovek diváků i férovou bitkou s Válou. Když Will vychytal nájezd Radovanu Pavlíkovi, hosté ještě drželi minimální naději, ale tu jim definitivně ukončil v přesilovce Okuliar.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Lukáš Cingeľ, Christophe Lalancette a Jakub Lev z Hradce Králové oslavují gól.

Hradec Králové po nepovedeném období předvedl proti lídrovi soutěže výkon, na kterém prakticky nešlo najít chybu. S nulou vyhrál derby teprve podruhé v historii.

26. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Cingeľ (Lalancette, McCormack), 42. Zachar (Okuliar, Kalina), 42. Kevin Klíma (F. Pavlík, Jergl), 54. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma). Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SR) - Rampír, Synek. Vyloučení: 3:4, navíc Kevin Klíma - Vála oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 6408.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Lalancette, Cingeľ - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Z. Doležal, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Říčka, A. Musil, Cienciala - Koffer, Poulíček, Paulovič - T. Zeman, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.

Reklama