Hlavní obsah

Pardubice propadly ve šlágru a pustily do čela Rideru, Kometa dostala nařezáno od Sparty

Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy nad Mladou Boleslaví 3:0. Liberec doma prohrál 2:3 po nájezdech s Vítkovicemi, které poskočily do čela tabulky. Na vlastním ledě naplno zabodovala Verva. Litvínov sice s Olomoucí dvakrát prohrával o dvě branky, ale zvítězil 5:3. Kladno si poradilo s Karlovými Vary 4:1, stejně je ale dál poslední. Plzeň přehrála trápící se České Budějovice 4:1. Sparta pod novými trenéry dál jen vyhrává, tentokrát rozstřílela v Brně Kometu 6:2. Hradec Králové ve východočeském derby zdolal Pardubice 4:0, Dynamo kvůli porážce přišlo o první příčku.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Lukáš Cingeľ, Christophe Lalancette a Jakub Lev z Hradce Králové oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Úřadující mistři z Třince zastavili sérii tří porážek a v domácím duelu proti Bruslařům z Mladé Boleslavi naplno zabrali. Oceláři šli do vedení v prostřední části hry Chmielewskim, v závěrru pak Třinec výhru dvěma přesnými zásahy zvýraznil. Skóre pečetil Roman zásahem do odkryté klece.

Vítkovice nečekal v Liberci jednoduchý zápas. Tygři potvrdili, že se herně zvedají a utkání ztratili až v samostatných nájezdech. Tam se gólově prosadili pouze hosté. V první sérii skóroval Marosz, ve třetí pak Bukarts a bylo hotovo..

Brněnská hvězdička Eduard Šalé a práce s hokejovými talenty. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Předposlední Litvínov si hodně dlouho zahrával v duelu s Olomoucí, že se propadne až na úplné dno tabulky. Dvakrát totiž prohrával o dvě branky (0:2 a 1:3). Nakonec ale Verva ještě před druhou přestávkou snížila a v závěrečné dvacetiminutovce třemi góly překlopila zápas na svou stranu.

Poslední Kladno v posledních třech zápasech padlo a neuhrálo ani bod. V neděli ale mohl být majitel Rytířů Jaromír Jágr spokojený. Duel proti Energii měli od začátku pod kontrolou a už před první přestávkou vedli o dvě branky. Karlovým Varům se sice povedlo trefou na 1:2 na chvíli zápas zdramatizovat, ale výhru už si Kladno vzít nenechalo. I přes plný bodový zisk však zůstává poslední.

Pohoda vládne v Plzni. Indiáni vyhráli nad Českými Budějovicemi 4:1 a připsali si do tabulky pátou výhru v řadě. České Budějovice jsou po dalším krachu předposlední, mají ale stejně bodů jako poslední Kladno.

Ještě o jedno vítězství delší, než je plzeňská vítězná série, je šňůra úspěchů pražské Sparty. Ta ovládla tradičně vyhecovaný zápas na ledě brněnské Komety, zvítězila vysoko 6:2. Tři góly přitom hosté zaznamenali v poslední dvacetiminutovce.

Jako poslední bylo v neděli rozehráno východočeské derby. Rozdíl mezi oběma soupeři byl před začátkem deset příček, fanoušci se ale nestačili divit, jak se duel vyvíjí. Utkání totiž ovládl jasně Hradec Králové a Dynamu nedovolil ani jednou skórovat. Mountfiled vyhrál 4:0 a připravil Pardubice o první místo v tabulce.

Hokejová extraliga, 26. kolo
Třinec - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 28. Chmielewski, 57. Hudáček, 59. Roman.
Liberec - Vítkovice 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 4. Bulíř, 54, Faško-Rubáš - 31. a 44. Mueller, rozhodující nájezd Marosz.
Litvínov - Olomouc 5:3
Branky: 47.a 54. Kudrna, 33. Freibergs, 37. Zygmunt, 60. Sukel - 6. Bambula, 24. Olesz, 37. Rutar.
Rytíři Kladno - Karlovy Vary 4:1
Branky: 4. Brodecki, 18. Dotchin, 43. Bláha, 60. Filip - 28. Kružík.
Škoda Plzeň - České Budějovice 4:1
Branky: 12. a 57. Kodýtek, 6. Mertl, 59. Suchý - 24. Hanzl.
Kometa Brno - Sparta 2:6
Branky: 4. Strömberg, 35. Jorký - 1. Tomášek, 11. Jandus, 25. Dvořáček, 43. Safin, 49. Horák, 51. Konečný.
Hradec Králové - Dynamo Pardubice 4:0
Branky: 26. Cingeľ, 42. Zachar, 42. Kev. Klima, 54. Okuliar.

Reklama