Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 2:2Zlín ztratil dvoubrankové vedení, Jablonec využil přesilovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Čanturišvili 0 : 1
52. Fillo 0 : 2
58. Považanec 1 : 2
72. Didiba (vlastní) 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína neudrželi v utkání 18. kola první ligy dvoubrankový náskok a v Jablonci remizovali 2:2. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení Vachtang Čanturišvili, který pak v 52. minutě přihrál na gól Martinu Fillovi. Za dalších šest minut ale snížil Jakub Považanec a v 72. minutě si po střele stejného hráče srazil Joss Didiba míč do vlastní sítě a domácí už v přesilovce po vyloučení Libora Kozáka srovnali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Libor Kozák ze Zlína a Jakub Považanec z Jablonce.

Článek

Oba týmy se rozešly smírně popáté za sebou, vzájemný duel skončil stejným výsledkem jako v podzimní části. Jablonec se Zlínem neprohrál posledních 19 ligových zápasů. Ševci i ve druhém soutěžním utkání pod trenérem Pavlem Vrbou remizovali a z předposledního místa tabulky nadále ztrácejí na soupeře tři body. Čtrnáctí Severočeši bodovali poprvé po třech kolech, ale zvítězili v jediném z posledních osmi ligových duelů.

Jablonci se do sestavy vrátilo několik uzdravených hráčů a Severočeši za občasného sněžení od začátku diktovali tempo. První čtvrthodinu se hrálo prakticky na jednu branku, domácí ale z úvodního náporu vedení nevytěžili. V deváté minutě Chramosta přihrál do vyložené šance Sejkovi, ale toho vychytal brankář Rakovan.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Matej Rakovan ze Zlína.

Ve 20. minutě nečekaně udeřili hosté. Čanturišvili si za vápnem připravil pozici pro střelu a jeho lehce tečovaný přízemní pokus skončil přesně u vzdálenější tyče. Gruzínský křídelník si připsal čtvrtý gól v české lize. Domácímu brankáři Surovčíkovi stínil hostující útočník Kozák, o ofsajd ale podle rozhodčích nešlo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Polidar z Jablonce.

S Jabloncem inkasovaný gól viditelně otřásl. Chvíli před pauzou navíc domácí přišli o zraněného záložníka Kratochvíla, kterého nahradil veterán Hübschman. Už v nastavení první půle po faulu Kozáka kousek před vápnem Polidar z následného přímého kopu těsně minul.

Čtyři minuty po přestávce měli Severočeši ještě blíže k vyrovnání. Po zblokovaném přímém kopu napřáhl zpoza šestnáctky Šulc a jeho lehce přizvednutý pokus vytáhl Rakovan na břevno. Zlín byl nevídaně produktivní a i ze své druhé střely mezi tyče skóroval. V 52. minutě si na Čanturišviliho centr naskočil Fillo a hlavičkou k tyči překonal Surovčíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš.

Domácí za šest minut snížili. Šulc po odraženém míči vysunul ve vápně Považance a ten po kličce gólmanovi z úhlu trefil odkrytou branku. V 63. minutě hostům ještě více zkomplikoval situaci Kozák, který v souboji zasáhl brankáře Surovčíka a sudí Zelinka ho po druhé žluté kartě vyloučil.

Jabloneckým se v úvodu přesilovky moc nedařilo, v 72. minutě ale dokázali srovnat. Do odražené míče se z voleje opřel Považanec a jeho pokus tečoval mimo Rakovanův dosah zlínský Didiba. Slovenský záložník se druhého gólu v utkání nedočkal, sudí Zelinka označil branku v zápise za vlastní.

Domácí měli čas k obratu, ale další vyloženou šanci už si ani v dlouhém osmiminutovém nastavení nevytvořili. Blíže k rozhodující trefě měl naopak Zlín, Bartošákovu přízemní střelu nejistě vyrazil Surovčík. Ševci venku v lize nevyhráli už 23 utkání po sobě, osmým nerozhodným výsledkem v sezoně potvrdili pozici remízového krále soutěže.

18. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Trinity Zlín 2:2 (0:1)
Branky: 58. Považanec, 72. vlastní Didiba - 20. Čanturišvili, 52. Fillo. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Kotalík - Kocourek (video). ŽK: Šulc, Jovovič - Reiter, Kozák, Simerský, Balaj. ČK: 63. Kozák. Diváci: 731.
Jablonec: Surovčík - Surzyn, Martinec, Král, Polidar (55. Černák) - Kratochvíl (44. Hübschman), Považanec - Šulc, Chramosta (82. Ikaunieks), Jovovič - Sejk. Trenér: Horejš.
Zlín: Rakovan - Reiter (57. Janetzký), Simerský, Procházka, Bartošák - Hlinka, Didiba - Fillo (69. Vukadinovič), Fantiš (90. Balaj), Čanturišvili - Kozák. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: