Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 2:0Rozjeté Slovácko v Edenu narazilo, sešívaní kralovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Olayinka 1 : 0
73. Olayinka 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie ve šlágru 21. kola první ligy porazili Slovácko 2:0 a vrátili se do čela tabulky. Souboj dvou podzimních účastníků evropských pohárů rozhodl dvěma brankami po rohových kopech Peter Olayinka. Pražané vyhráli i jedenáctý domácí zápas této sezony nejvyšší soutěže a tým z Uherského Hradiště zdolali pošesté z posledních sedmi vzájemných duelů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0

Článek

Slávisté částečně napravili minulou remízu 1:1 v Teplicích, vyhráli podeváté z posledních 10 kol a dál vedou soutěž o dva body před mistrovskou Plzní. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský prožil povedený 250. zápas v roli ligového kouče a dostal od svých svěřenců ideální dárek k pondělním 47. narozeninám. Slovácko po pěti kolech nebodovalo, na jaře poprvé inkasovalo a na čtvrtém místě má tříbodový náskok před pátou Olomoucí.

Trpišovský udělal hned šest změn v základní sestavě oproti utkání v Teplicích. Poprvé v soutěžním duelu nastoupili za Pražany od začátku záložníci Hronek a Zafeiris. Slovácku znovu chyběl na lavičce hlavní trenér Svědík, který si odpykal druhu část ze třízápasového disciplinárního trestu a zastoupil ho asistent Mucha.

Domácí favorit začal aktivněji a brzy otevřel skóre. Střelu Davida Juráska z 11. minuty ještě srazil obránce po roh, ale po něm už slávisté udeřili. Na Zafeirisův centr si naskočil nikým nehlídaný Olayinka a hlavičkou k tyči překonal Nguyena. Slovácko na jaře v pátém kole poprvé inkasovalo a v lize dostalo gól po 435 minutách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann ze Slovácka, David Jurásek ze Slavie Praha a Michal Kohút ze Slovácka během utkání 21. kola Fortuna ligy

Ve 30. minutě po závaru zblízka nedotlačil míč za Nguyen agilní David Jurásek. Pražané ve zbytku první půle kontrolovali hru a hosté poprvé zahrozili až těsně před pauzou, kdy brankář Kolář vyrazil na roh Havlíkovu přízemní střelu zpoza vápna.

Po hodině hry mohli domácí zvýšit. Po Douděrově akci zakončoval střídající Lingr, ale za Nguyena zasáhl obránce. Vršovičtí i po změně stran kontrolovali průběh a z trvalé převahy přidali pojistku v 73. minutě. Po dalším rohu propadl míč k Holešovi a jeho střílený centr z úhlu umístil zblízka do sítě Olayinka.

Nigerijský křídelník zaznamenal dva góly v jednom utkání české ligy podruhé v kariéře, polepšil si na osm branek v tomto ročníku nejvyšší soutěže a už překonal své sezonní maximum. Slavia vyhrála osmý z posledních devíti domácích ligových duelů se Slováckem.

21. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 12. a 73. Olayinka. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Kříž - Petřík (video). ŽK: Kalabiška, Brandner (oba Slovácko). Diváci: 15.619.
Slavia: Kolář - Douděra, Ogbu, Ousou, D. Jurásek - Holeš, Zafeiris - Schranz (71. Oscar), Hronek (57. Lingr), Olayinka (82. Jurečka) - Tecl (57. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (84. Kudela) - Daníček - Petržela (57. Brandner), Trávník (57. Šašinka), Havlík, Doski (84. Juroška) - Vecheta (68. Sinjavskij). Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: