Hlavní obsah

Olayinka vrátil Slavii do čela, Pardubice už nejsou poslední. Mizérie Baníku pokračuje!

Aktualizováno

Po sobotní porci čtyř zápasů měla Fortuna liga na programu další duely. Na výhru Plzně nad Libercem zareagovala Slavia, která si poradila se Slováckem 2:0 a vrátila se o dva body před Západočechy. Důležité tři body si připsal po výhře nad Teplicemi 3:1 Jablonec. Díky remíze 2:2 na půdě Olomouce se z posledního místa tabulky dostaly Pardubice, které tak vystřídal Zlín. V mizerných výkonech pokračuje Baník, který doma podlehl Hradci Králové 0:2 a připsal si třetí porážku v řadě.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Jiří Lizec

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie vstoupili do zápasu proti Slovácku aktivně a brzy se dostali také do vedení. Po rohovém kopu Zafeirise se ve 12. minutě hlavou prosadil Olayinka, který nedal Nguyenovi šanci. Slovácko tak inkasovalo svůj vůbec první gól v jarní části ligy. Hosté mohli vyrovnat v poslední minutě prvního poločasu, Havlíkova střela ze střední vzdálenosti však pozorného Koláře nezaskočila.

Klid na sešívané kopačky mohl v 61. minutě přinést střídající Lingr, v obrovské šanci ho však parádním zákrokem vychytal Nguyen. Definitivní jistotu tak dal favoritovi opět Olayinka, který v 73. minutě využil Holešovu nabídku a střelou do levého dolního rohu zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Slavia se po výhře 2:0 vrátila na první místo před Plzeň.

Uklidní Holeš obranu Slavie, kdy začne zářit Zafeiris? Příspěvek z pořadu Přímák s Jiřím Saňákem.Video: Sport.cz

Jablonec proti Teplicím kraloval

Jablonec začal utkání proti Teplicím ve velkém stylu, když se už v 9. minutě prosadil v pokutovém území hlavou Sejk. Další průběh utkání ovlivnilo husté stěžení, kvůli kterému musel hlavní rozhodčí utkání v 38. minutě přerušit. Po krátké přestávce se pokračovalo a domácí udeřili podruhé. V nastavení první půle se po přihrávce Chramosty prosadil Polidar, který podruhé překonal hostujícího Grigara.

Definitivní ortel nad osudem Sklářů podepsal deset minut po pauze Chramosta, když zvýšil už na 3:0. Hosté pak sice díky proměněnému pokutovému kopu Gninga korigovali na 1:3, poslední slovo však patřilo domácím, když sedm minut před koncem přidal svůj druhý gól v zápase Sejk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Chramosta z Jablonce a Štěpán Chaloupek z Teplic.

Olomouc vydřela proti Pardubicím bod

Velmi opatrný první poločas zápasu mezi Olomoucí a Pardubicemi příliš fotbalové krásy nepobral. Aktivnější domácí vypálili na Nitovu branku šest pokusů, do vážnější akce se však stejně jako hosté nedostali.

Nudný první poločas vzal za své v 59. minutě, kdy Hlavatý poslal ranou do šibenice hosty do vedení. Hanáci ale reagovali bleskově. Už o dvě minuty později se přesnou střelou k tyči prezentoval Vodháněl a bylo vyrovnáno. Přestřelce však nebyl konec. Uběhly další dvě minuty, když se parádním trestným kopem prezentoval Janošek a Pardubičtí znovu vedli.

V divokém závěru dokázali Hanáci díky Chytilově penaltě v osmé minutě nastavení vyrovnat na konečných 2:2. I bod však Pardubickým stačí k posunu na 15. místo tabulky, poslední pozice patří Zlínu.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Jan Vodháněl z Olomouce, Kamil Vacek z Pardubic, Denis Ventúra z Olomouce

Baník padl potřetí v řadě

Fotbalisté Baníku Ostrava z posledních dvou ligových kol nevybojovali ani bod, což hodlali napravit v zápase proti Hradci Králové. Hosté však vstoupili do zápasu lépe, když je v 23. minutě poslal po rohovém kopu hlavičkou do vedení Leibl a zajistil „Votrokům" poločasové vedení 1:0.

Domácí ve druhém poločase podstatně zvýšili aktivitu, ale Tijani ani Šehič v obrovských šancích hradeckého Bajzu překonat nedokázali a brzy za to pykali. V 70. minutě využil zmatku v domácí obraně Ryneš a ranou z bezprostřední blízkosti podruhé překonal nejistého Laštůvku. Slezané si již na žádný odpor nezmohli, prohráli 0:2 a připsali si již třetí porážku v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Muhamed Tijani z Ostravy a Petr Kodeš z Hradce Králové.

Program 21. ligového kola
Sobota
Zlín - Sparta 2:3
Bohemians - Brno 1:1
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:2
Plzeň - Liberec 2:1
Neděle
Jablonec - Teplice 4:1
Branky: 9. a 83. Sejk, 45. Polidar, 55. Chramosta - 66. Gning
Slavia - Slovácko 2:0
Branky: 12. a 73. Olayinka
Olomouc - Pardubice 2:2
Branky: 61. Vodháněl, 90+8. Chytil z pen. - 59. Hlavatý, 63. Janošek
Ostrava - Hradec Králové 0:2
Branky: 23. Leibl, 70. Ryneš

Reklama

Související témata: