Hlavní obsah

Slovácko - Ml. Boleslav 2:1Fotbalisté Slovácka zdolali Mladou Boleslav a jsou opět čtvrtí, rozhodl Kadlec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sinjavskij 1 : 0
22. Jawo 1 : 1
54. Kadlec 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili ve 22. kole první ligy Mladou Boleslavi 2:1 a jsou čtvrtí. Za domácí otevřel skóre Vlasij Sinjavskij, ještě v úvodním dějství vyrovnal Lamin Jawo. Plný bodový zisk vystřelil celku z Uherského Hradiště kapitán Michal Kadlec po Sinjavského asistenci.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

Svěřenci trenéra Martina Svědíka zvítězili po dvou soutěžních prohrách a v nejvyšší soutěži bodovali v šestém z posledních sedmi utkání. Naopak Středočeši nevyhráli páté z šesti jarních kol a patří jim osmá pozice.

Slovácku, které jakožto obhájce trofeje vypadlo ve středu ve čtvrtfinále domácího poháru po prohře 1:2 s Bohemians 1905, se po třízápasovém disciplinárním trestu vrátil na lavičku Svědík. Duel byl pro něj o to významnější díky tomu, že Středočechy v minulosti vedl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lamin Jawo z Boleslavi a Michal Kadlec ze Slovácka.

Domácí se ujali vedení v 10. minutě. Rekordman v počtu ligových startů Petržela se před vápnem zbavil Šimka, Sung-pinova střela z otočky se od bránícího Kubisty odrazila na zadní tyč k Sinjavskému a ten v pádu s pomocí břevna dostal míč do sítě. Estonský reprezentant zaznamenal druhý gól v probíhající ligové sezoně.

Ve 20. minutě po rohovém kopu domácí brankář Nguyen vyrazil Suchého pokus. O dvě minuty později ale po dalším Žitného rohu hosté srovnali. Míč se odrazil na hranici malého vápna k Jawovi a gambijský útočník ho ze vzduchu nekompromisně napálil pod břevno. V aktuálním ročníku nejvyšší soutěže se zapsal mezi střelce počtvrté, premiérově však v dresu Středočechů. Předchozí branky dal na podzim za Zlín.

V závěru úvodního dějství útočník Slovácka Mihálik vypálil z otočky z nadějné pozice slabě a navíc vedle. V nastavení Havlíkovu dalekonosnou dělovku vytáhl gólman Mikulec na roh a po něm Mihálikovu hlavičku zastavil na brankové čáře stoper Šimek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vasil Kušej z Boleslavi a Mirčás Duskí ze Slovácka.

Tým z Uherského Hradiště vstoupil aktivně i do druhé půle a odměnou mu bylo opět vedení. Sinjavskij nacentroval do vápna a Kadlec se hlavou nemýlil. Osmatřicetiletý stoper zaznamenal v české lize první trefu od 28. února 2021. Utkání se poté dohrálo bez větších šancí na obou stranách.

Slovácko doma v lize neprohrálo pošesté za sebou, z toho popáté zvítězilo, a získalo tam 20 z celkových 35 bodů v sezoně. S Mladou Boleslaví bodovalo v osmém z posledních devíti duelů v nejvyšší soutěži.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 10. Sinjavskij, 54. Kadlec - 22. Jawo. Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Matoušek - Starý (video). ŽK: Trávník - Suchomel, Mašek, Mareček. Diváci: 3512.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski - Daníček, Havlík - Sinjavskij, Kim Sung-pin (65. Trávník), Petržela (76. Vecheta) - Mihálik (89. Kalabiška). Trenér: Svědík.
M. Boleslav: Mikulec - Šimek (46. Ladra), Karafiát, Suchý - Tomič, Kubista (63. Matějovský), Mareček, Žitný (70. Dancák), Suchomel - Jawo (62. Mašek), Kušej (79. Ekpai). Trenér: Hoftych.

Reklama