Hlavní obsah

Teplice - Brno 1:1Teplice při Frťalově premiéře přišly v nastavení o výhru nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Pleštil 1 : 0
90. Řezníček (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v 23. kole první ligy remizovali na svém hřišti 1:1 s Brnem a ani v premiéře pod novým koučem Zdenkem Frťalou neukončili čekání na první jarní výhru. Severočechy poslal do vedení v 53. minutě záložník Dominik Pleštil, v šesté minutě nastavení ale srovnal z penalty 16. gólem v sezoně nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček. Skláři nevyhráli sedmé kolo po sobě a v neúplné tabulce zůstali čtrnáctí. Zbrojovka bodovala v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou, z toho potřetí v řadě remizovala, a je devátá.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Robert Jukl z Teplic a Šimon Falta z Brna.

Článek

V teplické základní sestavě chyběli nejlepší střelci týmů Žák s vykartovaným Gningem. Domácí nebyli v první půli směrem dopředu vůbec nebezpeční. Brňané naopak hrozili především po levé straně zásluhou Alliho, Ševčík ale první slibnou nabídku nigerijského záložníka poslal mimo tři tyče. V 18. minutě se připomněl bývalý hráč Teplic Řezníček, jehož vychytal v souboji kapitánů dobře postavený Grigar. Teplický brankář vzápětí vyrazil i Granečného volej včetně Řezníčkovy dorážky.

První vzájemné utkání v sezoně i listopadový duel v osmifinále domácího poháru skončily po 90 minutách 2:2. Dnes se ale na Stínadlech na rozdíl od obou předchozích zápasů čekalo na gól až do 53. minuty. Pleštil přetlačil v souboji Granečného a sám před Berkovcem chytře přehodil padajícího gólmana. Třiadvacetiletý záložník se prosadil poprvé od zimního příchodu na hostování z Jablonce a v lize skóroval takřka po dvou letech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brněnský kanonýr Jakub Řezníček v zápase s Teplicemi.

Skláře vstřelená branka povzbudila a Kučera mohl hlavou přidat další zásah, z dobré pozice ale hlavou minul. V ještě větší šanci selhal na druhé straně Texl, jenž po rohovém kopu z malého vápně trestuhodně přestřelil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nový trenér Teplic Zdenko Frťala.

Ve zbytku zápasu se Brňané snažili o vyrovnávací branku. Teplice soupeře do vážnější šance nepustily, až minutu po konci tříminutového nastavení stáhl Chaloupek ve vápně Pachlopníka a sudí Szikszay po dlouhé konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Řezníček, který se trefil ve čtvrtém kole za sebou.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 53. Pleštil - 90.+6 Řezníček z pen. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Matoušek - Orel (video). ŽK: Sy, Grigar - Hlavica. Diváci: 2561.
Teplice: Grigar - Urbanec, Chaloupek, Mičevič, Hybš - Jukl, Mareček - Pleštil (75. Sy), Kučera (89. Trubač), Radosta - Vachoušek (90.+3 Žák). Trenér: Frťala.
Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Tijani, Granečný - Texl, Blecha (67. Rogožan) - Falta, Ševčík (67. Pachlopník), Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články