Hlavní obsah

Leverkusen - Bayern 2:1Dvě penalty složily Bayern ve šlágru na lopatky

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 25. kole německé ligy podlehli v Leverkusenu 1:2 a přišli o první místo v tabulce, na kterém je vystřídal Dortmund. Dvěma penaltami rozhodl Palacios. Adam Hložek do utkání naskočil v 84. minutě. Patrik Schick stále trápí potíže s třísly, kvůli kterým odřekl účast na nadcházejícím reprezentačním srazu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalista Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting.

Článek

Bavorský klub šel do vedení po trefě Kimmicha. Pak byl ale v 53. a 71. minutě dvakrát v pokutovém území faulován Adli a obě nařízené penalty proměnil Palacios. Adli v obou případech dostal od rozhodčího nejprve žlutou kartu za simulování, ale VAR verdikt změnil.

Bayern ztrácí na vedoucí Dortmund jeden bod. Leverkusen zvítězil potřetí v řadě, je osmý a na pohárové příčky má odstup už jen tři body.

Po čtyřech zápasech bez vítězství fotbalisté Unionu Berlín porazili Frankfurt 2:0 a vystřídali Lipsko na třetím místě. Výhru domácího týmu zařídili góly ve druhém poločase kapitán Khedira a střídající Behrens.

Eintracht utrpěl čtyři dny po vyřazení z Ligy mistrů po porážce 0:3 v Neapoli další nezdar. V domácí soutěži nevyhrál počtvrté za sebou, ale v tabulce je dál šestý.

Freiburg remizoval v Mohuči 1:1. Klub z Černého lesa se v 55. minutě dostal do vedení zásluhou Doana. V šesté minutě nastavení vyrovnal nejlepší střelec domácích Onisiwo. Oba kluby prodloužily své série bez prohry na šest utkání. Freiburg vystřídal na čtvrtém místě Lipsko. Mohuč je devátá a na pohárové příčky ztrácí tři body.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:
Union Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0 (53. Khedira, 75. Behrens),
Leverkusen - Bayern Mnichov 2:1 (55. a 73. Palacios obe z pen - 22. Kimmich)
Mohuč - Freiburg 1:1 (90.+6 Inisiwo - 55. Doan).

Reklama

Související témata: