Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Hložek rozhodl, špička. S Hoffenheimem na dně jsem nepočítal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z českého pohledu byl vrcholem víkendu duel Brém s Leverkusenem. Smutek panuje nakonec na straně gólmana Jiřího Pavlenky, když o prohře Werderu rozhodl trefou Adam Hložek. Aktuální situací Bayeru, ale také tristní formou Hoffenheimu nebo německými kluby v Evropě se v pravidelném komentáři pro Sport.cz s názvem Echo bundesligy zabývá expert František Straka.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Adam Hložek mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

„Leverkusen zdolal Brémy 3:2. Napínavý zápas a zasloužený vítěz. Adam Hložek dal krásnou rozhodující branku hlavou a celkově podal kvalitní výkon. Už proti Ferencvárosi v Evropské lize hrál velice dobře, teď jen navázal s příchutí gólu. Špička. Budu čekat i na návrat Patrika Schicka, který do posledního utkání vůbec nezasáhl. Měl zdravotní problémy a dostal volno, aby se zase připravil. Určitě ještě potřebuje čas, aby chytil rytmus a dostal se do optimální formy.

Odpočinek dostal i mladý Florian Wirtz, je to logický krok. Také pauzíroval, když po dlouhé době začnete hrát, je potřeba se do procesu zapojovat postupně. Hodně se mluví o tom, že Wirtz dostane pozvánku do národního týmu, takže trenér reprezentace Hansi Flick mohl volno urgovat. Jinak je Wirtz po návratu špičkový, teď ještě zabere na fyzické kondici.

V dalším kole čeká Leverkusen doma Bayern Mnichov. Moc se těším, určitě to bude dobrý duel, oba týmy mají v krvi ofenzívu. Pokud Bayer klání zvládne, bude ještě větší možnost přiblížit se horním příčkám. Šance dostat se na pohárové pozice stále existuje, překvapuje mě, že aktuálně šestý Frankfurt ztrácí i s mančafty, které hrají o sestup. Jako teď se Stuttgartem.

K tomu se ukazuje se, co jsme říkali už dříve, že Unionu Berlín trochu dojde šťáva. Také hraje evropské poháry a v tu chvíli už je potřeba mít silný a široký kádr, zdvojené posty, neztrácet při střídání kvalitu a nepoužívat maximálně 16 hráčů, jako je tomu aktuálně.

Když už jsme u evropských pohárů, odvety čekají v Evropské lize Leverkusen, Freiburg a právě Union, v Lize mistrů pak Lipsko. Pojďme popořadě. Leverkusen to má velice dobře našláplé, tady v postup přes Ferencváros po úvodní výhře 2:0 věřím. U Unionu divoký výsledek 3:3 ukazuje, že belgický Royale Union Saint-Gilloise, se kterým nikdo moc nepočítal, má rozhodně svoji kvalitu.

U Lipska je jasný favorit Manchester City (první zápas 1:1), navíc, když bude chybět Christopher Nkunku. Na druhou stranu Němci jsou houževnatí, nic nevzdají a půjdou do toho s velkým odhodláním. K tomu Freiburg má těžkou překážku v podobě Juventusu (0:1). Takže Leverkusenu věřím a zbytek je otevřený.

Zpět k bundeslize. V boji o titul teď vše nahrává Bayernu. Dortmund ztratil v Revierderby na Schalke, které si bod za remízu 2:2 zasloužilo, nevzdalo se, ukazuje vítěznou mentalitu. Ze strany Borussie mi výkon přišel až profesorský. Když dvakrát vedou, nemohou přeci utkání pustit. Od opor typu Bellinghama jsem čekal daleko víc. Schalke se znovu nadechlo, s mančaftem, který působil v Lize mistrů, odehrálo dobrý zápas, líbil se mi Alex Král na pozici šestky. Plichta zasloužená a v Gelsenkirchenu ji také poctivě oslavili.

A na konec jedno nepříjemné téma, na dno soutěže se propadl Hoffenheim. Pro mě velké překvapení, vůbec jsem s něčím takovým nepočítal. Jak jsem psal minule, v klubu jsou jisté problémy. Přišel nový kouč Pellegrino Matarazzo, jenže zatím všech pět utkání prohrál. To je tristní bilance. Nabízí se otázka, jestli je to muž schopný mančaft nastartovat.

Hoffenheim sahal proti Freiburgu po bodu, ale celkově je situace velmi špatná. Teď mají jedinečnou příležitost se chytit doma s Herthou. Pokud to ale nezvládnou, budeme mluvit jednoznačně o velkém adeptovi na sestup. Pavlu Kadeřábkovi ale nemůže trenér říct ani slovo, je to srdcař a ví, o co týmu jde. Jakmile se dostanete do podobných vod, má vše úplně jiný charakter. Hoffenheim byl zvyklý hrát o poháry a teď se uvidí, jak se mentálně připraví. Musí být vidět zkušení fotbalisté, kteří dokážou v záchranářském boji obstát."

Reklama