Hlavní obsah

Zlín - Třebíč 2:1Zlín se ujal v semifinále první ligy vedení nad Třebíčí, Vsetín padl v Prostějově

Hokejisté Zlína porazili ve třetím semifinále první ligy díky brance útočníka Martina Langa v čase 59:51 vítěze základní části Třebíč 2:1 a v boji o návrat do extraligy vedou v sérii 2:1. Postupového mečbolu se nedočkal Vsetín, který podlehl v Prostějově 2:3 a Jestřábi tak snížili na 1:2. Čtvrté duely sérií na čtyři výhry se hrají ve čtvrtek opět ve Zlíně a v Prostějově.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Zlína se radují z výhry (archivní foto)

Článek

Zlín se podruhé v sérii ujal vedení. V sobotu vyhrál v Třebíči 4:3 a o den později Horácká Slavia odpověděla vítězstvím 4:2. Doma Berani otevřeli skóre už v čase 3:54, kdy střelu obránce Martina Novotného od modré čáry tečoval před Pavlem Jekelem Dominik Luža.

Po bezbrankové druhé třetině se po 33 sekundách třetí části dočkala Třebíč odpovědi. David Michálek se natlačil před Daniela Hufa a z dorážky skóroval Radim Ferda. Domácí ale rozhodli devět vteřin před koncem. Obránce Daniel Gazda přihrál před odkrytou branku Langovi, který rozjásal zlínské fanoušky v hledišti zaplněném 4895 diváky.

Vsetín na mečbol nedosáhl

V Prostějově, který ve Vsetíně prohrál 3:4 a 0:1, čekali příznivci na první branku do 23. minuty, ale potom padly další dvě během 99 sekund. Skóre otevřeli domácí Jestřábi a po přihrávce David Ostřížka zamířil do odkryté branky Petr Hašek.

Při vyloučení Romana Půčka pak nejdříve v oslabení vyrovnal z přečíslení po kombinaci s Miroslavem Holcem Pavel Klhůfek. V pokračující přesilovce ale trefila střela Robina Staňka před brankou stojícího Matouše Venkrbce, který pak po otočce skóroval.

V 29. minutě se prosadil v početní výhodě i Vsetín a po přihrávce Víta Jonáka zpoza branky se trefil Lotyš Daniels Berzinš. Prostějov se potřetí dostal do vedení v čase 34:56, kdy střelu beka Jan Bartka tečoval Tomáš Jandus. Domácí těsný náskok uhájili.

Semifinále play off první hokejové ligy - 3. zápas:
Zlín - Třebíč 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 4. Luža, 60. M. Lang - 41. Ferda. Rozhodčí: Wagner, T. Veselý - Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4895. Stav série: 2:1.
Prostějov - Vsetín 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky: 23. P. Hašek, 26. Venkrbec, 35. T. Jandus - 25. Klhůfek, 29. D. Berzinš. Rozhodčí: Zavřel, Kubičík - Zídek, Král. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3371. Stav série 1:2.
Další program:
Čtvrtek 23. března - 4. zápasy:
17:30 Zlín - Třebíč,
18:00 Prostějov - Vsetín.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články