Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 1:2Teplice nečekaně zaskočily Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hybš (penalta) 0 : 1
79. Pokorný 1 : 1
84. Urbanec 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v sobotním 28. kole první ligy nečekaně zvítězili v Olomouci 2:1. Severočechy poslal v nastavení úvodního dějství do vedení z penalty Matěj Hybš, v 79. minutě sice srovnal domácí Jakub Pokorný, ale za dalších pět minut rozhodl Jakub Urbanec.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Teplic oslavují vítězství v Olomouci.

Článek

Výsledkem 2:1 vyhráli Tepličtí vzájemný duel i na podzim. Severočeši zvítězili potřetí z posledních čtyř kol, se Sigmou posedmé za sebou bodovali a posunuli se na 13. místo neúplné tabulky. Hanáci doma v lize prohráli po devíti zápasech.

Olomoučtí nastoupili ve stejné sestavě jako při minulém vítězném duelu ve Zlíně. Hostující trenér Frťala musel vynechat disciplinárně potrestaného Vondráška, kterého nahradil Hora. V prvním poločase se dlouho hrálo bez velkých šancí.

Domácí zahrozili ve 25. minutě po rohu, Benešova střela z voleje ale byla zablokovaná. Tepličtí v úvodu pálili spíše z dálky, ale nakonec šli do kabin s náskokem. Brankáři Macíkovi po přihrávce od Beneše při zpracování odskočil míč, který vypíchl Fila a nechal se gólmanem faulovat. Pokutový kop proměnil střelou doprostřed Hybš. Třicetiletý krajní bek ve třetím z posledních čtyř ligových zápasů skóroval z penalty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Matúš Macík inkasuje gól z penalty v duelu s Teplicemi.

Trenér Sigmy Jílek zareagoval na nepříznivý průběh před startem druhé půle trojím střídáním a změnou v rozestavení. Přesto se Olomouc zpočátku do větších šancí nedostávala. V 66. minutě neměl Grigar se střelou Zifčáka problém, poté stejný hráč v mnohem větší šanci sám proti teplickému brankáři znovu neuspěl.

Hanákům pomohla ke srovnání standardní situace. Po přetaženém centru Pospíšila z rohového kopu a závaru uklidil v 79. minutě z hranice penalty míč z voleje po zemi k tyči stoper Pokorný. Jenže remízový stav vydržel pouze pět minut. Hybšův centr v 84. minutě propadl přes chybujícího Macíka a Urbanec o centimetry protlačil balon za brankovou čáru.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar dostává gól na hřišti Olomouce.

Hned nato mohli domácí z rozehrávky opět srovnat. Fortelného lob tečoval Grigar a dorážku Beneše zablokoval na brankové čáře jeden z teplických obránců. Vítězství hostům zachránil v páté nastavené minutě Grigar, když po centru Zifčáka vyrazil pokus Zmrzlého z malého vápna na roh. Severočeši venku zvítězili podruhé za sebou, na půdě Sigmy naplno bodovali po 10 letech. Hanáci vyhráli jediné z posledních čtyř kol a v tabulce jsou šestí.

Sigma Olomouc - FK Teplice 1:2 (0:1)
Branky: 79. Pokorný - 45.+4 Hybš z pen., 84. Urbanec. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Dresler - Petřík (video). ŽK: Ventúra - Mareček. Diváci: 3091.
Olomouc: Macík - Chvátal (66. Fortelný), Pokorný, Beneš, Sláma - Pospíšil, Ventúra (46. Zifčák) - Zorvan (46. Zmrzlý), Breite (46. Greššák), Navrátil (87. Vaněček) - Chytil. Trenér: Jílek.
Teplice: Grigar - Hora, Chaloupek, Mičevič, Hybš - Mareček, Jukl - Urbanec, Trubač (88. Radosta), Gning (76. Žák) - Fila (72. Jásir). Trenér: Frťala.

Reklama