Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 4:1Fotbalisté posledního Zlína vysoko porazili Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Slončík 1 : 0
53. Vukadinovič 2 : 0
68. Puškáč 2 : 1
71. Hrubý 3 : 1
90. Slončík 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté posledního Zlína zvítězili ve 29. kole první ligy nad Bohemians 1905 4:1. Dvě domácí branky vstřelil Tom Slončík, další góly přidali Vukadin Vukadinovič a Robert Hrubý. Za "Klokany" snižoval na průběžných 1:2 střídající David Puškáč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Josef Jindřišek z Bohemians a Tom Slončík ze Zlína.

Článek

Zlín v nejvyšší soutěži vyhrál po třech porážkách, na patnácté Pardubice před nedělním závěrečným kolem základní části dál ztrácí tři body. Pražané prohráli podruhé za sebou o tři góly, přesto udrželi čtvrté místo s dvoubodovým náskokem na páté Slovácko.

Domácí potřeboval k posílení záchranářských nadějí vyhrát, ale úvod tomu nenapovídal. Taktovku zápasu drželi hosté, kteří dobře kombinovali a dostávali se na dostřel domácí brány, kterou poprvé na jaře místo Rakovana hájil Dostál. Ten v 19. minutě zlikvidoval první vyloženou šancí Bohemians, když po akci Matouška reflexivně vytáhl na roh střelu Hály.

Kromě ofenzivy stíhali "Klokani" i dobře bránit. Zlínu chyběl nápad, jak se za obranu soupeře dostat, jeho pokusy o průnik před Jedličku byly spíše ojedinělé.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Bohemians.

Přesto se domácí dostali po půl hodině do vedení. Procházkův centr se odrazil na hranici šestnáctky, odkud jej Slončík napálil do sítě a ve svém osmém ligovém zápase dal premiérový gól.

Obraz hry se nezměnil po první brance, ani po přestávce, po níž Bohemians třikrát střídali. Hosté pokračovali v náporu, ve 49. minutě pálil těsně vedle Matoušek.

Domácím však stačil jeden ukázkový brejk, aby navýšili vedení. Hrubý do něj vyslal Srba Vukadinoviče, který obstřelil Jedličku a stylově tak oslavil svůj 200. zápas v české lize.

Pro Zlín to byl signál k maximální obezřetnosti v obraně, přesto v 67. minutě střídající Puškáč zblízka snížil. "Ševci" však kritický moment ustáli a o tři minuty později po přihrávce Slončíka poslal míč pod břevno Hrubý.

Dvoubrankový náskok už domácí uhájili a ještě potvrdili v nastavení druhou trefou Slončíka. Zlínští se z ligové výhry radovali teprve podruhé z posledních deseti utkání. "Klokani" v nejvyšší soutěži prohráli ve Zlíně po dvaceti letech a devíti duelech.

29. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:0)
Branky: 31. a 90.+4. Slončík, 53. Vukadinovič, 71. Hrubý - 68. Puškáč. Rozhodčí: Černý - Hájek, Dresler - Adámková (video). ŽK: Hlinka, Kozák, Procházka, Cedidla - M. Dostál. Diváci: 3133.
Zlín: S. Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hlinka (60. Didiba), Hrubý - Vukadinovič (85. Reiter), Slončík, Fantiš (73. Dramé) - Kozá (85. Balaj). Trenér: Vrba.
Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka (63. Drchal), Vondra - Köstl (46. Kovařík), Beran, Jindřišek (46. Jánoš), M. Dostál - Matoušek (79. Necid), Hála - Prekop (46. Puškáč). Trenér: Veselý.

Reklama

Související témata: