Hlavní obsah

Rakousko - Česko 0:6Proti Rakousku jasná záležitost, kterou kalí zranění Červenky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Košťálek 0 : 1
17. Kaut 0 : 2
18. Sobotka 0 : 3
26. Špaček 0 : 4
32. Červenka 0 : 5
38. Špaček 0 : 6
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová reprezentace vyhrála i svůj pátý přípravný zápas před mistrovstvím světa, tentokrát to ve Vídni proti Rakousku byla jednoznačná záležitost a vítězství 6:0. Dvakrát se ve čtvrtek gólově prosadil Michael Špaček, nulu poprvé v národním týmu udržel Marek Langhamer, avšak kvůli krvavému poranění nosu duel nedohrál kapitán Roman Červenka. V sobotu hrají Češi v Brně odvetu, příští týden pak přijdou už náročnější testy při turnaji Euro Hockey Tour.

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Moc si té nuly vážím. Na začátku byly těžké situace, ale pak už jsem neměl tolik práce. A musím poděkovat panu Zábranskému (asistent trenéra), protože jsem si zapomněl v Brně brusle a on mi je přivezl," řekl s úsměvem Langhamer pro ČT.

Úvodní tlak Čechů sice zbrzdilo oslabení po vyloučení Špačka, jenže když pozorný Langhamer všechny rakouské pokusy pochytal, reprezentace udeřila. Nejprve se výtečně za brankou uvolnil Sobotka, křižnou nahrávkou skrz pásmo našel na modré Dvořáka, jenž nabil svému pardubickému parťákovi Košťálkovi. A jeho bomba skončila až v síti.

Později si zase skvěle od mantinelu vybruslil Černoch, přenechal volnému Kautovi a i jeho rána nad lapačku patřila k těm výstavním. Zdařilou první třetinu pak zakončil gólem Sobotka, jenž výtečně zapadl do formace k pardubickému duu Sedlák - Hyka.

Také druhé dějství přineslo tři české branky, aktivní hru a jasnou kontrolu nad utkáním. Nejprve Špaček využil přesilovku, když mu nezištně nahrál Hyka. Později Špaček naservíroval pas přes celé hřiště na najíždějícího Smejkala, jenž sice neuspěl, ale volný Červenka už s „poklidem" dorazil a svou skvělou třetinu Špaček korunoval šikovnou tečí Ščotkova nahození.

A tak jedinou kaňkou bylo krvavé zranění Červenky po tvrdé nárazu od Nickla, zároveň do třetí třetiny nenastoupil ani obránce David Jiříček. Oba si vedli velmi dobře, byli součástí přesilovkového komanda, tak snad jejich obtíže nebudou vážnější.

"U Romana Červenky to vypadá na zraněný nos, ale musíme ho pořádně prohlídnout. David Jiříček měl problém s bokem. Uvidíme zítra," řekl kouč Kari Jalonen, jenž označil rozhodčí za "amatéry". "U Červenky to byl zákrok zezadu, měl následovat trest na pět minut a do konce."

Třetí třetina pak – při vší úctě Rakousku – spíše připomínala český trénink, na němž se hráči rozhodli nepůjčit soupeři puk.

Přípravný zápas Euro Hockey Challenge
Rakousko - Česko 0:6 (0:3, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Košťálek (T. Dvořák, Sobotka), 17. M. Kaut (Černoch, H. Zohorna), 18. Sobotka (Hyka), 26. M. Špaček (Hyka, Červenka), 32. Červenka (Smejkal, M. Špaček), 38. M. Špaček (Ščotka, Červenka). Rozhodčí: Fichtner, Siegel - Nothegger, Wimmler (všichni Rak.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5500.
Rakousko: Starkbaum - Reinbacher, Lindner, Nickl, B. Wolf, Zündel, D. Maier, N. Brunner, Wimmer - Neubauer, Haudum, Ganahl - Feldner, Achermann, Zwerger - Gaffal, Maxa, Romig - Kraus, Wallner, Schwinger. Trenér: Bader.
Česko: Langhamer - D. Jiříček, Ščotka, Kundrátek, Němeček, Košťálek, T. Dvořák, Zámorský, Kučeřík - Smejkal, M. Špaček, Červenka - Chlapík, M. Kovařčík, Flek - Sobotka, L. Sedlák, Hyka - H. Zohorna, Černoch, M. Kaut. Trenér: K. Jalonen.
Další přípravné zápasy:
Dánsko - Norsko 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky: 29. Andersen, 34. Cubars, 53. Frederiksen - 16. Trettenes, 33. Karlsen.
Švédsko - Finsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky: 19. Rasmussen - 27. Markus Granlund, 39. Oksanen.

Reklama

Související témata: