Hlavní obsah

Hr. Králové - Ml. Boleslav 2:0Votroci vyhráli a zahrají si finále skupiny o umístění

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Koubek 1 : 0
28. Vašulín 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové v ligové nadstavbě v odvetě semifinále skupiny o umístění díky brankám Matěje Koubka a Daniela Vašulína z první půle porazili Mladou Boleslav 2:0 a po bezbrankové remíze z úvodního zápasu postoupili do finále. O konečné sedmé místo si Východočeši zahrají s Libercem, první utkání je na programu příští neděli.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost fotbalistů Hradce Králové v semifinále skupiny o umístění, kde byla jejich soupeřem Mladá Boleslav.

Článek

Zápas, k němuž Hradec coby domácí tým paradoxně nastoupil v azylu v Mladé Boleslavi, ve čtvrté minutě otevřela Vašulínova patička, brankáře Mikulce však nezaskočila. Poté se sice prosadili Středočeši, ale Kaulfusův zásah byl odvolán kvůli ofsajdu.

Do vedení tak šel Hradec, když v 26. minutě hlavou po rohohovém kopu skóroval Koubek. O pouhé dvě minuty později Východočeši udeřili podruhé - tentokrát Vašulín potrestal chaos v mladoboleslavské obraně.

Po přestávce oba týmy zvýšily tempo a po jednom z rychlých brejků mohl Hradec přidat třetí branku. Gólman Mikulec si však poradil s pokusem Trusy z úhlu i s nebezpečnou dorážkou Kubaly.

Mladá Boleslav zahrozila Suchomelovou střelou a ještě blíž brance měla v 75. minutě. Ladrovu ránu z přímého kopu ale zlikvidoval brankář Reichl a Kušej v dobré pozici poslal dorážku vysoko nad.

Středočeši, v jejichž dresu odehrál 400. ligový zápas záložník Matějovský, v závěru sice ještě soupeře zatlačili, ale gól už nedali a skončila jim sezona. Na loňský triumf ve skupině o umístění nenavážou. Hradec naopak ještě čeká finálový souboj o milionovou prémii proti Liberci. "Votroci" v lize vyhráli po čtyřech zápasech a nad Boleslaví v nejvyšší soutěži zvítězili teprve podruhé z posledních 12 duelů.

První fotbalová liga - semifinále skupiny o umístění, odvetné utkání (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 26. Koubek, 28. Vašulín. Rozhodčí: Kvítek - Hrabovský, Šafránková - Klíma (video). ŽK: Klíma, Kodeš - Mašek, Matějovský, Mareček, Vaníček, Karafiát, Kušej, Hoftych (trenér). Diváci: 1060. První zápas: 0:0, postoupil Hradec.
Hradec: Reichl - Klíma, Čech, Leibl - Gabriel (87. Baloun), Kodeš, Dvořák (15. Kubala), Novotný (87. Ryneš) - Trusa (86. Hlaváč), Koubek (70. Rada), Vašulín. Trenér: Hejkal.
M. Boleslav: Mikulec - Donát, Suchý, Šimek - Stránský (65. Vaníček), Mareček, Matějovský (74. Jawo), Karafiát, Fulnek (46. Suchomel) - Mašek (46. Kušej), Kaulfus (34. Ladra). Trenér: Hoftych.

Reklama