Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 0:2Bohemka vyhrála v Plzni a je blízko předkola Konferenční ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hála 0 : 1
39. Hůlka 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o titul podlehli Bohemians 1905 0:2. Domácí v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez vítězství na šest utkání a potřetí za sebou prohráli. Už v úvodním poločase rozhodli o výsledku Martin Hála a Lukáš Hůlka. "Klokani" v nadstavbové části poprvé vyhráli a navázali na březnový triumf 2:1 na stadionu Viktorie. Ta coby neúspěšný obhájce titulu skončí třetí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Bohemians, Jan Kopic z Plzně v souboji o míč.

Článek

Bohemians na čtvrtém místě, které rovněž znamená účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy, před sobotním posledním zápasem sezony drží náskok dvou bodů na Slovácko. Pražanům tak doma proti Olomoucí stačí k jistotě pohárů bod. Plzeň nepovedené jaro uzavře na stadionu pražské Sparty, která si díky dnešní remíze 0:0 na Slovácku zajistila mistrovský primát.

Plzeňští se před výkopem rozloučili s trenérem Bílkem, jemuž nebyla prodloužena smlouva a po sezoně klub opustí. Fanoušci připravili kouči před jeho posledním domácím zápasem působivé choreo a vyvolávali jeho jméno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jhon Mosquera z Plzně v hlavičkovém souboji s Danielem Köstlem z Bohemians.

Ligovou premiéru si odbyl osmadvacetiletý brankář Bohemians Soukup, protože Jedlička v Ďolíčku hostuje z Viktorie a kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit, dalšího gólmana Valeše nepustil do hry trest za žluté karty.

Domácí inkasovali už ve druhé minutě po velké chybě Staňka. Plzeňský gólman rozehrál míč přímo k Hálovi, který snadno trefil odkrytou branku. V ligové sezoně si připsal druhý zásah.

Za deset minut na druhé straně Soukup vykopl Durosinmiho střelu. Nigerijský útočník o chvíli později z dobré pozice hlavičkoval nad břevno a ve 30. minutě přízemní ranou znovu nepřekonal hostujícího brankáře.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Bohemians střílí druhou branku.

Bohemians přečkali velké plzeňské šance a ve 39. minutě zvýšili. Kapitán Jindřišek nacentroval do šestnáctky a stoper Hůlka hlavou překonal Staňka. V ligovém ročníku skóroval potřetí.

Západočeši začali druhý poločas aktivně, ale dál tápali v koncovce. Soukup zneškodnil i Buchovu ránu. Plzeňský tlak postupně víc a víc slábnul, Staněk v 66. minutě vyrazil dalekonosný pokus Vondry, jenž byl později kvůli zranění odvezen ze hřiště.

Bezchybný debutant v brance Bohemians dál deptal domácí fotbalisty, v 80. minutě Soukup zblízka vychytal také nejlepšího plzeňského střelce Chorého. Viktoria tak doma v lize nevyhrála počtvrté za sebou. Vršovické mužstvo naopak venku naplno bodovalo po čtyřech porážkách.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2)
Branky: 2. Hála, 39. Hůlka. Rozhodčí: Všetečka - Paták, Žurovec - Adámková (video). ŽK: Vondra, Prekop (oba Bohemians). Diváci: 7561.
Plzeň: Staněk - Havel, Hejda, Kaša (46. Řezník), Jemelka - Kopic (64. Vydra), Kalvach, Bucha (90. Květ), Mosquera (46. Vlkanova) - Chorý, Durosinmi. Trenér: Bílek.
Bohemians: Soukup - Hůlka, Křapka, Vondra (74. Dostál) - Köstl, Jindřišek, Jánoš (57. Beran), Kovařík - Hála (86. Necid), Drchal (86. Mužík) - Puškáč (57. Prekop). Trenér: Veselý.

Reklama