Hlavní obsah

Vyškov - Zlín 0:0Zlín i napodruhé udržel čisté konto a slaví setrvání ve Fortuna lize

Fotbalisté Zlína ubojovali bezbrankovou remízu na půdě druholigového Vyškova, a po vítězství 1:0 z prvního barážového duelu slaví setrvání v české nejvyšší fotbalové soutěži.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Zlína slaví záchranu společně s fanoušky.

Článek

Zlínský trenér Vrba udělal v základní sestavě tři změny oproti úvodnímu duelu, od začátku dostal šanci i střelec jediné branky v barážovém dvojzápase Dramé. V zahajovací jedenáctce Vyškova byli dva jiní hráči.

Po opatrném úvodu v 17. minutě zahodil největší šanci první půle hostující Fantiš, kterého tváří v tvář vychytal brankář Kinský. Jeho protějšek Dostál si o chvíli později poradil s hlavičku Baya.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínští fanoušci jeli podpořit hráče do Vyškova.

Jinak se Vyškovští na rozdíl od utkání ve Zlíně vůbec nedostávali do hry. "Ševci" vedle pevné defenzivy měli i více zakončení, ale Simerský hlavičkoval nepřesně a branku minuli i Janetzký a Dramé.

Ani po změně stran se v Drnovicích obraz hry dlouho neměnil. Zlín si bez větších problémů kontroloval těsný náskok a Vyškovští působili bezradně. Náznak šance přišel až v 78. minutě. Alégué nacentroval do šestnáctky, zlínský gólman Dostál míč napoprvé neudržel, ale domácí jeho zaváhání nepotrestali.

Chvíli nato se blýskl Kinský, který vytáhl nad břevno Čanturišviliho ránu z dálky. Po krátkém přerušení kvůli hustému dýmu z pyrotechniky v 86. minutě překonal domácího brankáře střídající Vukadinovič. Sudí Berka ale po zásahu videorozhodčího a kontrole situace u monitoru gól zrušil kvůli Fantišově ruce na začátku akce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bienvenue Kanakimana z Vyškova a Antonín Fantiš ze Zlína.

Zlínští ani v závěrečném šestiminutovém nastavení soupeře nepustili do tlaku a venku podruhé po sobě remizovali 0:0. Před týdnem díky tomu odvrátili v Brně hrozbu přímého sestupu. Vyškov ve třetím duelu za sebou neskóroval.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání (hráno v Drnovicích):
MFK Vyškov - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek - Orel (video). ŽK: Srubek, Dweh - Dostál. Diváci: 4500. První zápas: 0:1, Zlín se udržel v první lize.
Vyškov: Kinský - Ilko, Srubek, Musa, Němeček - Dweh, Štěpánek (65. Touré) - Kanakimana (72. Lacík), Lahodný (72. Klesa), Alégué - Bayo (46. Vintr). Trenér: Kameník.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter - Kolář, Hrubý - Čanturišvili, Janetzký, Dramé (68. Vukadinovič) - Fantiš (88. Kovinič). Trenér: Vrba.

Reklama