Hlavní obsah

Sparta - Zlín 0:3Zlín uštědřil Spartě třetí domácí porážku v řadě a poskočil do elitní desítky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlach 0 : 1
18. Kubiš 0 : 2
58. Kubiš 0 : 3
Záznam online reportáže

Pětkrát po sobě nedokázali Spartu porazit, v pátek ale hokejisté Zlína negativní sérii ukončili. V rámci 34. extraligového kola triumfovali v pražské O2 areně 3:0, gólman Libor Kašík udržel třetí nulu v sezóně. Ševci se tak po předchozích sedmi marných pokusech konečně dočkali venkovní výhry za plný počet bodů a v tabulce poskočili z dvanáctého místa do elitní desítky. Svěřenci trenéra Jiřího Kalouse zůstávají po třetí domácí prohře v řadě pátí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínský útočník Pavel Kubiš (třetí zprava) slaví se spoluhráči gól na ledě Sparty.

Článek

Lepší vstup do utkání si Zlínští ani nemohli přát, protože už po 99 vteřinách hry tečoval Blaťákovo nahození Vlach do protipohybu gólmana Pöpperleho a hosté se ujali vedení. Sparta pak sice byla aktivnější, Cingel ale zblízka Kašíka nepřekonal a Gernát pak z mezikruží branku minul.

Zatímco Pražané prvními dvěma přesilovkami v zápase pohrdli, Ševci jim hned ve své premiérové ukázali, jak s nimi nakládat. První dorážku Kubiše hrajícího jubilejní 600. extraligový zápas sice ještě Pöpperle vyrazil, zlínský útočník ovšem i s Barinkou přilepeným na jeho zádech dokázal procpat puk do branky.

Domácí sice měli i v prostředním dějství více ze hry, překonat jistého Kašíka však pro ně byl neřešitelný problém. Nepodařilo se to ani Uhrovi, který využil Marušákova pádu na led, v přečíslení dvou na jednoho ale zamířil pouze do Kašíka.

Kubiš zpečetil výhru Beranů

Ten pak v další sparťanské přesilovce lapil i tutovku domácího kapitána Hlinky. Zlín sice hrozil minimálně, když už se mu to ale podařilo, byl extrémně nebezpečný. A kdyby Říčka v závěru druhé třetiny mířil o trochu níž a netrefil horní tyčku, mohla Sparta prohrávat už o tři góly.

Po druhé změně stran tlak Kalousových svěřenců sílil, Kašík ale dál čaroval, a když už se jednou zdálo, že je překonaný, zachránila ho levá tyčka. Z náporu sparťanů ujel na druhé straně Okál, Pöpperle ale dokázal jeho střelu vyrazit nad branku, stejně jako následný další únik Kubiše.

Když tři a půl minuty před koncem základní hrací doby zamířil na trestnou lavici zlínský Kotvan, zkusila Sparta svou výhodu umocnit odvoláním Pöpperleho a hrou se šesti hráči v poli. Ani čestného úspěchu se ale nedočkala, Kubiš naopak gólem do prázdné klece uzavřel na 3:0 pro hosty.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (Blaťák), 18. Kubiš (Okál), 58. Kubiš (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Lacina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8343.
Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Nedomlel, Barinka - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Cingel, Uher - Černoch, Pech, Kumstát - Netík, Ihnacak, Klimek. Trenéři: Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Blaťák, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, Karafiát, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: